18
Effekttabell
Effektnivå Typ av tillagning
Använd nivå
(indikationen skall förstås integreras med
din erfarenhet och dina tillagningsvanor)
Maxeffekt
Boost Värma upp snabbt
Perfekt för att snabbt få maträtten till
kokpunkten, speciellt för vatten eller för att
snabbvärma kokvätskor
8-9 Fritera - koka
Perfekt för att bryna, starta en tillagning, fritera
djupfrysta livsmedel, snabbkoka
Hög effekt
7-8
Bryna - fräsa - koka -
grilla
Perfekt för att fräsa, hålla rätter kokande, tillaga
och griljera (kortvarigt, 5-10 minuter)
6-7
Bryna - koka - ånga -
fräsa - grilla
Perfekt för att fräsa, hålla rätter småkokande,
tillaga och grilla (i medellång tid, 10-20
minuter), förvärma tillbehör
Medeleffekt
4-5
Koka - ånga - bryna
- grilla
Perfekt för att stuva, hålla rätter småkokande,
tillaga (långvarigt). Fräsa ihop pasta med såsen
3-4
Koka - småkoka - koka
ihop - fräsa ihop pasta
med såsen
Perfekt för längre kokning (ris, såser, grytor, fisk)
med vätska (t.ex. vatten, vin, buljong, mjölk), för
att fräsa ihop pasta med såsen
2-3
Perfekt för recept som ska koka länge (mindre
än tre liter i volym: ris, såser, grytor, fisk) med
vätska (t.ex. vatten, vi, buljong, mjölk)
Låg effekt
1-2
Smälta - tina -
varmhålla - fräsa ihop
Perfekt för att mjukgöra smör, smälta choklad
försiktigt, tina små mängder livsmedel eller
bara hålla varmrätter varma (t.ex. såser, soppa,
minestrone)
1
Perfekt för att varmhålla nytillagade maträtter,
värma risotto, och för att hålla temperaturen på
uppläggningsfat (med tillbehöret för
induktion)
AV Nolleffekt Avställningsyta
Spishällen är i stand-by eller avstängd (det kan
finnas värme kvar i plattorna, detta markeras
med ett "H")
OBS!
Vid tillagning av rätter som kräver perfekt värmefördelning (t.ex. pannkakor) på den dubbla 28 cm
kokzonen (där sådan finns), använd stekpannor som inte är större än 24 cm i diameter. För värmekänslig
tillagning (t.ex. för att smälta choklad eller smör) ska man använda de mindre singelkokzonerna.