Ignis ARZ 216-LH/IX Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

CB60 No-Frost PRODUKTBLAD
S
I
GR
I
PENLF
GB
DSN
DK FIN
A. Kyldel
1.
Galler eller glashyllor (beroende på modell)
1a.
Galler eller glashyllor med "SMart shelf"-hyllor
(beroende på modell)
2.
SVALDEL och skiljehyllor (beroende på modell)
3.
Frukt- och grönsakslådor
4.
Dörrfack
5.
Uttagbar flaskhållare
6.
Flaskfack
7.
Typskylt (vid sidan av frukt- och grönsakslådorna)
8.
Antibakteriellt filter (beroende på modell)
9.
Luftkontroll (beroende på modell)
B. Frysdel
10.
Bricka för isbitsbrickor och/eller kylklampar
(beroende på modell)
11.
Förvaringsutrymme för av frysta livsmedel
12.
Infrysning
13.
Frysdörr
14.
Dörrfack i frysdörren
C.
Ljusknapp
D.
Invändiga reglage
Antibakteriellt filter
(beroende på modell)
Tack vare där det antibakteriella filtret bildas det mindre bakterier inuti kylen, och maximal hygien garanteras. T loss
det från lådan (crisper-lådan - element 3) och för in det i gallret i kyldelens bakre vägg (element 8) - följ de anvisningar
som följer med filtret.
Observera
: rumstemperaturen, skåpets placering och hur ofta skåpdörrarna öppnas inverkar på den invändiga
temperaturen i apparaten. Termostaten skall därför regleras med hänsyn tagen till dessa faktorer.
Anmärkning:
hyllornas antal och utformningen på tillbehören kan variera beroende på modell.
Samtliga hyllor och fack i dörrarna är uttagbara.
Observera: tillbehören får inte maskindiskas.
(beroende på modell)
5019 637 33120/A
I
GR
I
PENLF
GB
DSN
DK FIN
Kylen/frysen är av typen kallventilering (
no-frost-system
).
Whirlpools Total-no-frost-system som är installerat i våra kyl/frysar tillser fullgod luftcirkulationrunt livsmedlen som
förvaras där. På detta vis reduceras både fukt och isbildning, vilket gör att avfrostning ej behöver utföras. De frysta
livsmedlen fryser inte fast i varandra, alla etiketter förblir läsbara och förvaringsutrymmet förblir rent och städat. No-frost-
systemets forcerade luftcirkulation tillser jämna temperaturer i utrymmena, och håller matvarorna fräscha längre.
ANVÄNDNING AV KYLEN
ANVÄNDNING AV SVALDELEN OCH DESS FUNKTIONER
(BEROENDE PÅ MODELL)
Att starta kylskåpet
Sätt i stickproppen igen.
Apparaten slår på automatiskt, såvida inte vredet
(2)
inte
är i läge
OFF
.
Den invändiga belysningen tänds när någon av dörrarna
öppnas.
För att stänga av kylen
, vrid vredet
(2)
till läget
OFF.
Observera:
Det är inte nödvändigt att ändra inställningen på
termostatratten, eftersom tillverkaren redan har ställt in
den optimala temperaturen för förvaring av färska livsmedel
vid en rumstemperatur mellan +20 °C och +25 °C.
Efter att apparaten har satts i funktion tar det cirka två
timmar innan korrekt temperatur för förvaring av en
normal mängd livsmedel uppnås i kylskåpet.
För att reglera temperaturen (om nödvändigt):
Vrid termostatratten
(2):
-mot
MIN/1
, om du vill höja temperaturen i kyldelen
-mot (
MAX/7
), om du vill ställa in en lägre temperatur
- Till läge
OFF
för att stänga av apparaten.
Rekommenderat läge termostaten är MED/3-4.
Anmärkningar:
På modeller utan SVALDEL, använd
(4)
för att reglera
luftcirkulationen i den undre delen av kylen.
Apparaten är utrustad med SVALDEL.
Reglera temperaturen genom att vrida på luftreglaget
(4):
mot (+) om du vill sänka temperaturen
mot (-) om du vill höja temperaturen.
Det går att ta ut lådan i
Svalen (Fresh Control Compartment - FCC)
.
5019 637 33120/A
I
GR
I
PENLF
GB
DSN
DK FIN
ANVÄNDNING AV FRYSDELEN OCH DESS FUNKTIONER
BYTE AV GLÖDLAMPA
Dra alltid ut stickkontakten ur eluttaget innan du byter glödlampor.
Gör så här:
lossa lampskyddet eller stödet;
Ta ut glödlampan ur fästet utan avv vrida den.
Kontrollera glödlampan och byt eventuellt ut den mot en ny som förs in till ett klick hörs.
Byta ut lampskyddet eller fästet.
Denna apparat har speciallampor som knäpps in.
Denna typ av glödlampa kan endast beställas från vår serviceavdelning. Lampan för inte överstiga
15W
.
Låt inte glödlampan vara utan lampskydd.
Rengöring och underhåll
Var varsam så att du inte rör vid glödlampan under rengöring, speciellt om den är oskyddad.
Då stickproppen sätts i vagguttagen, slås frysavdelningen
automatiskt på.
Observera:
Det är inte nödvändigt att ändra inställningen på
termostatratten, eftersom tillverkaren redan har ställt in
den optimala temperaturen för förvaring av frysta
livsmedel vid en rumstemperatur mellan +20 °C och +25
°C.
Efter att frysdelen tagits i drift tar det cirka 3 timmar innan
lämplig temperatur för förvaring av frysta livsmedel
uppnåtts.
För att reglera temperaturen (om nödvändigt):
Vrid termostatratten
(1)
:
-mot
Min/1
om du vill ha högre temperatur.
-mot
Max/3
om du vill ställa in en lägre temperatur.
- mot för att koppla in snabbinfrysningsfunktionen.
Rekommenderat läge termostaten är: MED/2.
Infrysning av färska livsmedel
1.
Vrid snabbinfrysningsvredet
(1)
24 timmar innan de färska
livsmedlen ska läggas in i frysen till läget ; då vredet
passerar
Max/3
till , känns ett lätt tryck och samtidigt
tänds den
gula
kontrollampan
(3)
placerad i höjd med
symbolen .
2.
Placera livsmedlen i lådan, såsom visas i bifogad bild, och
lämna tillräckligt med utrymme runt förpackningarna för
att säkra en god luftcirkulation.
3.
För att göra infrysningen effektivare, vrid vredet
(2)
till
Max/3
, och använd snabbinfrysningsfuktionen under de
följande 24 timmarna.
4.
Då infrysningen är färdig, vrid tillbaka vredet
(1)
till det
läge där det var innan.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3

Ignis ARZ 216-LH/IX Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för