5019 637 33120/A
I
GR
I
PENLF
GB
DSN
DK FIN
ANVÄNDNING AV FRYSDELEN OCH DESS FUNKTIONER
BYTE AV GLÖDLAMPA
Dra alltid ut stickkontakten ur eluttaget innan du byter glödlampor.
Gör så här:
• lossa lampskyddet eller stödet;
• Ta ut glödlampan ur fästet utan avv vrida den.
• Kontrollera glödlampan och byt eventuellt ut den mot en ny som förs in till ett klick hörs.
• Byta ut lampskyddet eller fästet.
Denna apparat har speciallampor som knäpps in.
Denna typ av glödlampa kan endast beställas från vår serviceavdelning. Lampan för inte överstiga
15W
.
Låt inte glödlampan vara utan lampskydd.
Rengöring och underhåll
Var varsam så att du inte rör vid glödlampan under rengöring, speciellt om den är oskyddad.
• Då stickproppen sätts i vagguttagen, slås frysavdelningen
automatiskt på.
Observera:
• Det är inte nödvändigt att ändra inställningen på
termostatratten, eftersom tillverkaren redan har ställt in
den optimala temperaturen för förvaring av frysta
livsmedel vid en rumstemperatur mellan +20 °C och +25
°C.
• Efter att frysdelen tagits i drift tar det cirka 3 timmar innan
lämplig temperatur för förvaring av frysta livsmedel
uppnåtts.
För att reglera temperaturen (om nödvändigt):
Vrid termostatratten
(1)
:
-mot
Min/1
om du vill ha högre temperatur.
-mot
Max/3
om du vill ställa in en lägre temperatur.
- mot för att koppla in snabbinfrysningsfunktionen.
Rekommenderat läge på termostaten är: MED/2.
Infrysning av färska livsmedel
1.
Vrid snabbinfrysningsvredet
(1)
24 timmar innan de färska
livsmedlen ska läggas in i frysen till läget ; då vredet
passerar
Max/3
till , känns ett lätt tryck och samtidigt
tänds den
gula
kontrollampan
(3)
placerad i höjd med
symbolen .
2.
Placera livsmedlen i lådan, såsom visas i bifogad bild, och
lämna tillräckligt med utrymme runt förpackningarna för
att säkra en god luftcirkulation.
3.
För att göra infrysningen effektivare, vrid vredet
(2)
till
Max/3
, och använd snabbinfrysningsfuktionen under de
följande 24 timmarna.
4.
Då infrysningen är färdig, vrid tillbaka vredet
(1)
till det
läge där det var innan.