behövs inte.
rasiga fågel- och stekrätter på alla sidor.
nns att steka en stor köttbit placerad
och att ställa den multifunktionella
1:a effektsteget för att samla in
ärmning innan rätten ställs in i ugnen.
gnen i 5 minuter.
yppannan på nedre effektsteget.
örd underifrån.
lret på nedersta effektsteget.
ten varm.
ktionens beskrivning
tillagningssätt
27
Rekommenderas till alla fågel- och
stekrätter.
För att få en brynt eller genomstekt
fårstek, oxbringa.
För att behålla musten i stora fiskbitar.
Rekommenderas vid tidskrävande och svår-
hanterliga tillagningar: mustigt vilt…
För att steka häftigt mörkt kött.
För att småkoka rätter i sluten
järngryta som först stekts på en
spishäll (tupp i vin, viltragu …).
Rekommenderas för att grilla kotletter,
korv, rosta brödskivor, halstra
storräkor upplagda på gallret.
Rekommenderas till fuktiga rätter
(pajer, kakor med saftiga frukter…)
Degen blir genombakad på undersidan.
Rekommenderas till luftiga maträtter
(engelsk fruktkaka, brioche, luftiga
kakor från Elsass…) och souffléer som
inte innestängs av skorpan ovanpå.
Rekommenderas vid jäsning av bröddeg,
brioche, luftig kaka från Elsass… utan att
överskrida 40 °C (uppvärmning av tallri-
kar, upptining).
Rekommendationer
SE
Rekommenderas för KÖTT, FISK,
GRÖNSAKER,
ställda i ett fat helst av terrakotta
ing av temperaturen. Vissa rät-
tas in i kall ugn.