• 10 •
UTFLÖDE AV ÅNGA /
CAPPUCCINO
Ångan kan användas för att vispa upp
mjölk, till cappucinon, men även för upp-
värmning av dryckerna.
Fara för brännskada! I början
av ut ödet kan det stänk av
varmvatten förekomma. Utmatnings-
röret kan uppnå höga temperaturer:
undvik att röra röret direkt med
händerna.
Viktigt: rengör ångröret (eller
Pannarellon, ifall be ntlig)
omedelbart efter att ha använt
ångan för att vispa upp mjölken.
När maskinen är redo, låt en liten
mängd varmvatten ut öda i ett glas
och rengör ångröret utvändigt (eller
Pannarellon, ifall befintlig). På så
sätt garanteras en optimal rengör-
ing av alla delar från eventuella
mjölkrester.
• Ställ en behållare under ångröret (Pan-
narellon ifall be ntlig).
• När maskinen är redo för ka ebrygg-
ning, vrid väljarratten moturs till
“
”. Restvattnet kan nu ut öda från
ångröret (Pannarellon, ifall be ntlig).
• Maskinen kräver en viss förvärmnings-
tid. I detta skede blinkar lysdioden
“
“.
• När den gröna lysdioden “
“ lyser
stadigt påbörjas ut ödet. Efter en kort
stund kommer endast ånga ut från
röret.
• Vrid väljarratten medurs och sätt
tillbaka den i läge “
” för att stoppa
ut ödet av ånga.
• Fyll på behållaren som ska användas
för tillredning av cappuccinon med kall
mjölk till 1/3.
För att garantera ett optimalt
resultat vid tillredningen
av cappuccinon måste mjölken vara
kall.
• Doppa ångröret (Pannarellon, ifall
befintlig) i mjölken som ska värmas
och vrid väljarratten moturs till “
”. Låt behållaren cirkulera med lång-
samma rörelser som går nedifrån och
upp för att åstadkomma ett enhetligt
mjölkskum.
• När ni är färdiga med ångan, vrid
väljarratten medurs och sätt tillbaka
den i läge “
” för att stoppa ut ödet
av ånga.
• Samma tillvägagångssätt kan användas
vid uppvärmning av övriga drycker.
Efter att ha använt ångröret (Pannarellon,
ifall be ntlig), rengör det såsom avsnittet
“Rengöring och Underhåll” visar.
Efter att ha använt ångan för
att tillreda drycken;
För bryggning av en ka e: utför mo-
menten som tas upp i avsnittet “Över-
gång från ånga till kaffe” för att återge
maskinen temperaturen för bryggning
av ka e.
För att få utflöde av varmvatten:
utför momenten som tas upp i avsnittet
“Utföde av varmvatten”.
Genom att lämna kvar väljar-
ratten i mittenläget kommer
maskinen automatiskt att ställa in
sig på temperaturen för bryggning
av kaffe för att undvika onödig
energiåtgång.
Övergång från ånga till
kaff e
• När ånga har kommit ut och kaf-
feknappen “
“ eller “ “
har tryckts ned blinkar lysdioden
“
“ snabbt för att indikera att ma-
skinens temperatur är för hög för att
maskinen ska kunna brygga ka e.
• För att ka e ska kunna bryggas måste
maskinen tömmas på en viss mängd
vatten.
Ställ en behållare under ångrö-
ret (Pannarellon ifall befintlig)
och vrid väljarratten medurs till
“
”. Vänta tills lysdioden för tempe-
ratur klar “
“ lyser stadigt.
Vrid sedan väljarratten moturs och sätt
tillbaka den i läge “
” för att stoppa
ut ödet.
• Brygg nu kaffet såsom avsnittet
“Bryggning av ka e” visar.
Lyser stadigt
Blinkar
Blinkar fort