RÄTTER
Tillagningstid
i
minuter
NIVÅ
NIVÅ
NIVÅ
NIVÅ
NIVÅ
NIVÅ
VIANDES
Fläskstek (1 kg) 200 2 190 2 60
Kalvstek (1 kg) 200 2 190 2 60-70
Nötstek 240 2 200 2 30-40
Lamm (stek, bog; 2,5 kg) 220 2 220 2 200 2 210 2 60
Fjäderfä (1 kg) 200 3 220 3 210 3 185 3 60
Kycklinglår 220 3 210 3 20-30
Fläsk- eller kalvkotletter 210 3 20-30
T-benstek (1 kg) 210 3 210 3 20-30
Lammkotletter 210 3 20-30
FISK
Grillad fisk 275 4 15-20
Ugnsstekt fisk (dorad) 200 3 190 3 30-35
Fiskfjärilar 220 3 200 3 15-20
GRÖNSAKER
Gratänger (kokta matvaror) 275 2 30
Potatisgratänger 200 3 180 3 45
Lasagne 200 3 180 3 45
Fyllda tomater 170 3 170 3 30
BAKVERK
Sockerkaka 180 3 180 4 35
Rulltårta 220 3 180 2 190 3 5-10
Brioche 180 3 200 3 180 3 180 3 35-45
Brownies 180 2 180 2 20-25
Fruktkaka – Mjuk sockerkaka 180 3 180 3 180 3 45-50
Clafoutis 200 3 190 3 30-35
Cookies – Mördegskakor 175 3 170 3 15-20
Kugelhopf 180 2 40-45
Maräng 100 4 100 4 100 4 60-70
Madeleinekakor 220 3 210 3 5-10
Petit-choux-deg 200 3 180 3 200 3 30-40
Petit four med tusenbladsdeg 220 3 200 3 5-10
Savarin 180 3 175 3 180 3 30-35
Smuldegspaj 200 1 200 1 30-40
Paj med tunn tusenbladsdeg 215 1 200 1 20-25
ÖVRIGT
Paté i form 200 2 190 2 80-100
Pizza 240 1 15-18
Quiche 190 1 180 1 190 1 35-40
Sufflé 180 2 50
Paj 200 2 190 2 40-45
Bröd 220 2 220 2 30-40
Rostat bröd 275 4-5 2-3
*
**
*
*
*
SV
JÄMFÖRELSE: SIFFROR TEMPERATUR I °C
Siffror
1 2 3 4 5 6 7 8 9 max
T °C 30 60 90 120 150 180 210 240 275
OBS: Innan kött ställs in i ugnen ska det ligga minst en timme i rumstemperatur.
* Beroende på modell
Alla temperaturangivelser och tillagningstider anges för förvärmd ugn.