Russell Hobbs PANINI Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

instructions 2
Bedienungsanleitung 6
mode d’emploi 10
instructies 14
istruzioni per l’uso 18
instrucciones 22
instruções 26
brugsanvisning 30
bruksanvisning (Svenska) 34
bruksanvisning (Norsk) 38
käytohjeet 42
инструкции (Русский) 46
pokyny (Čeština) 50
pokyny (Slovenčina) 54
instrukcja 58
upute 62
navodila 66
οδηγίες 70
utasítások 74
talimatlar 78
instrucţiuni 82
инструкции (Български) 86
93
34
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du
överlåter apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
A VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
1 Denna apparat får bara användas av ansvarig vuxen person eller under överinseende av
ansvarig vuxen person. Håll apparaten utom räckhåll för barn.
2 gg inte ned apparaten i vätska, använd den inte i badrum, nära vatten eller
utomhus.
3 Alla delar av grillen blir mer eller mindre heta, så vidrör dem inte direkt – använd
grillvantar eller en ihopvikt handduk.
4 Bröd, olja och andra ingredienser kan brinna – använd inte grillen i närheten av en gardin
eller annat brännbart material och håll den under uppsikt när den används.
5 Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
6 Det ska finnas ett utrymme på minst 50 mm runt hela apparaten.
7 Se till att sladden inte hänger ned så att man kan snubbla på den eller snärja in sig i den.
8 Vira inte in ingredienserna i plast-/aluminiumfolie eller plastpåsar vid grillningen – det förstör
grillen och det utgör en brandfara.
9 Tillaga alla kött- och fågelprodukter, även styckade och malda delar, tills köttsaften tränger
igenom. Tillaga fisk tills köttet är fast.
10 Dra ut nätsladden när grillen inte används.
11 Använd inte grillen för något annat ändamål än det avsedda.
12 Apparaten får inte användas med hjälp av en extern timer eller något ärrkontrollsystem.
13 Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
14 Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren, serviceombud eller någon med
liknande kompetens för att undvika skaderisker.
endast för hushållsbruk
U FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Torka av grillplattorna med en fuktig trasa.
C FÖRBEREDELSE
1 Kontrollera att droppbrickan är fullständigt indragen –droppbrickans bakre del ska vara
nedanför de båda spillöppningarna.
2 Öppna grillen, smörj grillplattorna med lite matlagningsolja eller smör och stäng sedan
grillen.
, Använd inte fettsnålt matfett i grillen – det kan brinna.
C FÖRRMA
3 Sätt stickproppen i väggkontakten.
4 Strömlampan lyser så länge som apparaten är ansluten till elnätet.
5 Termostatlampan tänds och kommer sedan att omväxlande tändas och släckas allteftersom
termostatens temperatur stabiliseras.
6 Vänta tills termostatlampan har slocknat.
C LÄGGA MATEN I GRILLEN
7 Öppna grillen när signallampan har släckts – använd en grillvante.
8 Lägg maten på bottenplattan – använd en stekspade eller en tång, inte fingrarna.
9 Stäng grillen. Gångjärnen är anpassade till att klara ingredienser av olika storlek och form.
10 Grillningen blir jämnare om grillplattorna är så parallella som möjligt.
11 Vänta tills maten är genomgrillad.
35
bruksanvisning (Svenska)
C TA MATEN FRÅN GRILLEN
12 Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
13 Ta maten från grillen med ett redskap av trä eller plast.
C RDIG?
14 Dra ur sladden på apapraten.
C SEDAN?
15 Använd en grillvante.
16 Dra ut droppbrickan under den nedre plattan.
17 Töm ut innehållet i en värmetålig skål.
18 Torka av droppbrickan med hushållspapper.
19 Sätt tillbaka droppbrickan i spåren under apparatens framsida.
20 Tryck in droppbrickan – baksidan ska vara under de båda spillöppningarna.
C STEKA/GRILLA
21 Man kan öppna apparaten helt (180°) och använda den för att steka eller grilla.
22 Gör så här om du vill steka/grilla:
23 För handtaget framåt tills grillplattorna är mindre än 90° från varandra.
24 Tryck in frigöringsknappen och håll den inne.
25 För handtaget tillbaka tills grillen är helt öppen.
26 Kontrollera att den övre plattan inte hakar fast i gångjärnens yttersidor.
27 Stäng i så fall till plattan, korrigera läget med hjälp av grillvanten och öppna den igen.
28 Släpp upp frigöringsknappen.
29 Lyft apparaten och sväng ut de utdragbara stödfötterna för att utjämna nivåskillnaden
mellan plattorna.
30 Stäng till apparaten med hjälp av handtaget så att plattorna står mindre än 90° från varandra.
31 Därefter kan man antingen stänga eller öppna apparaten helt.
32 Lyft apparaten och sväng in de utdragbara stödfötterna så att den understa plattan återfår
lutningen.
C SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
33 Dra ur sladden på apparaten och låt den kallna innan den görs ren eller ställs undan.
34 Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
35 Använd en pappershandduk fuktad med lite matlagningsolja för att ta bort besvärliga fläckar.
36 Diska droppbrickan med diskmedel i varmt vatten eller använd diskmaskinens översta ställ.
37 Använd inte kökssvamp, stålull eller rengöringskuddar.
, Där den övre och nedre grillplattan kommer i kontakt med varandra kan beläggningen visa
tecken på slitage. Detta är enbart ytligt och påverkar inte grillens funktion.
H MILJÖSKYDD
För att undvika miljö- och hälsoproblem som beror på farliga ämnen i elektriska och
elektroniska produkter får inte apparater som är märkta med denna symbol kastas
tillsammans med osorterat hushållsavfall utan de ska tillvaratagas, återanvändas eller
återvinnas.
bilder
1 rost/toastläge
2 stek/grilläge
3 handtag
4 grillplattor
5 indikatorlampa (röd)
6 termostatlampa (grön)
7 droppbricka
8 frigöringsknapp
9 gångjärn
10 fot
11 spillöppningar
observer
het yta
36
recept
h = handfull
T = matsked (15 ml)
t = tesked (5 ml)
g = gram
m = milliliter
panini med rökt makrill (1 portion)
2 rökta makrillfiléer, grillade
3 skivor fullkornsbröd
4 halverade körsbärstomater
1 h vattenkrasse
dressing:
2 T crème fraiche
½ t finrivet citronskal
½ t citronjuice
1 t svartpeppar
Blanda dressingen i en skål. Ställ den i kylskåpet i 2 timmar. Lägg bitar av makrillfiléer på en
brödskiva, därefter tomatskivor och vattenkrasse och lägg sedan på den andra brödskivan.
Grilla i 2-3 minuter. Servera med dressingen.
recept finns på vår webbsida:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
37
tillagningstid och livsmedelssäkerhet
Följande tillagningstider ska enbart betraktas som vägledande. De gäller för färska eller helt
tinade livsmedel vid medeltemperatur. Vid tillagning från fruset tillstånd bör man lägga till 2-3
minuter för fisk och skaldjur och 3-6 minuter för kött och fågel, beroende på livsmedlets tjocklek
och vikt.
Följ de riktlinjer för tilllagning som finns på paket eller etikett när det gäller färdigförpackade
livsmedel.
fisk och skaldjur min
laxfilé 3-4
havsabborre, filé 3-5
hälleflundra, bit 12 - 25 mm 6-8
lax, bit 12 - 25 mm 6-8
svärdfisk, bit 12 - 25 mm 6-9
tonfisk, bit 12 - 25 mm 6-8
grillbitar, tärningar på 25 mm 4-6
räkor 1-2
musslor 4-6
nötkött
lé 5-7
utskuren biff 7-8
hamburgare, 100 g 7-8
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8
rumpstek 5-7
korv 6-8
ryggbiff 7-9
T-benstek 8-9
lamm
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8
lammkotletter 4-6
kyckling/kalkon
kycklingbröst, bitar 5-7
kycklinglår 5-7
kalkonbröst, skivor 3-4
fläsk min
kotletter, 12 mm 5-6
skinkstek 5-6
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8
korv 6-8
filé, 12 mm 4-6
smörgåsar
ost 2-3
skinka (kokt/rökt) 5-6
mellanmål
inbakad pizza (calzone) 8-9
korv med bröd 2-3
frukt
äpplen, halverade/skivade 6-8
bananer, delade på längden 3-4
nektariner, halverade/skivade 3-5
persikor, halverade/skivade 3-5
ananas, skivad 3-7
grönsaker
sparris 3-4
auberginer skivade/tärnade 8-9
lök, tunna skivor 5-6
paprikor tunna skivor 6-8
paprikor, dra av skinnet efter grillningen 2-3
hela paprikor, penslade med olja 8
potatisar, skivade/tärnade 7-9
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs PANINI Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för