Bauknecht BMZH 5900 WS Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

BMZH 5900
PRODUKTBLADET
SV
5019 410 56009
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har stängts
av kan fläkten dock fortsätta att fungera i ett par
minuter.
3. Övre ugnselement (kan fällas ned)
4. Ugnslampa
5. Sidolampa
6. Runt ungselement (dolt)
7. Ugnsfläkt
8. Nedre ugnselement (dolt)
9. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och
för att välja funktioner.
2. Knapp som används för att bekräfta och välja program.
3. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer).
Kontrollrattar som kan fällas in och
“försvinner” i panelen
Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda den.
Ratten skjuts ut.
Vrid ratten till önskat läge.
När spishällen inte skall användas längre ställer du
kontrollratten på
0
och trycker på mitten av ratten så
att den går tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
Fettfilter:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- - -
UGNSLAMPA
- - Ugnslampan tänds.
VARMHÄLLNING
35°/60°
35C - 60C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35°C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60°C: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
200C 50°C - 250°C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen
används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när
termometerns alla indikatorer lyser.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen
från botten.
FLÄKT
175C 50°C - 250°C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under
tillagningen.
VÄRMEFLÄKT
160C 50°C - 250°C
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur, utan förvärmning (t.ex.: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt.
Rätterna kan ställas på samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och
det är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
TURBOFLÄKT
160C
50°C - 250°C
Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals ((t.ex.
frukt, tårtor, timbaler, grönsaker, pizza, kyckling).
GRILL
3 -
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och
korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och 5 =
högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och 5 =
högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Används för att baka pizza, bröd och focacce.
Varje program är knutet till ett recept som finns i den medföljande
receptsamlingen.
SNABBVÄRMNING
200C 50°C - 250°C
Används för att snabbvärma ugnen.
Under uppvärmningen av ugnen tänds den ena efter den andra av
termometerns indikatorer .
När inställd temperatur har uppnåtts stängs snabbvärmningen
automatiskt av och det hörs en ljudsignal som talar om att ugnen
övergått till
STATISK
funktion.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Stek
(kalvkött, svinkött, oxkött)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kyckling, kanin,
anka
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkon
(4-6 kg) + gratineringsnivå 3
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gås (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
FISK
(HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
FISK
(I SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och tomater
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Ugnsbakad potatis
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV
Sockerkakor
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Pajer
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Äppelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Småkakor
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Gräddbakelser
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
OBS!
När både fläkten och den statiska funktionen används för att laga kött rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
aktiveras. Ställ in en gratineringsnivå mellan 1 och 3.
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
Kött- och grönsakspajer
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Fruktkakor
t.ex. ananas, persika
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Maränger
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Suffléer
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Effektnivå
Koktid
(minuter)
Revbensspjäll X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korv X 3 - 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 35 - 45
Fisk (i skivor) X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklingr X 3 - 4 5 40 - 50
Grillspett X 3 - 4 5 40 - 50
Revbensspjäll X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
Hel kyckling X 3 5 60 - 70
Stek (svinkött, oxkött) X 2 5 60 - 70
Anka X 2 5 70 - 80
Lammlägg X 3 5 70 - 80
Rostbiff X 3 5 50 - 60
Ugnsbakad potatis X 3 5 50 - 60
Fisk (braxen, forell) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BMZH 5900 WS Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för