SV16
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
AV För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMPA För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALFUNKTIONER
UPPTINING
För att påskynda upptining av livsmedel. Placera livsmedlet på den
mittersta ugnsfalsen. Låt livsmedlet ligga kvar i förpackningen. Det
förhindrar att ytan blir torr.
VARMHÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex.: kött, friterade
rätter, pajer). Placera livsmedlet på den mittersta ugnsfalsen.
Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65
°C.
JÄSNING
För optimal jäsning av söt eller salt deg. Placera degen på den 2:a
ugnsfalsen. Ugnen behöver inte förvärmas. För att garantera bra
resultat ska funktionen inte aktiveras om ugnen fortfarande är varm
efter en tillagning.
ECO VARMLUFT
Används för att tillaga fyllda kötträtter och köttbitar på en nivå. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att
maten blir torr. När ECO-funktionen är aktiverad släcks ugnslampan
under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen.
För att använda EKO-cykeln för att reducera strömförbrukningen ska
man inte öppna ugnsluckan förrän tillagningen är färdig. Det är
lämpligt att använda den 3:e ugnsfalsen. Ugnen behöver inte
förvärmas.
ÖVER/UNDERVÄRME
För att laga alla slags maträtter på en enda ugnsfals. Använd den 3:e
ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med
vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Värm upp ugnen innan
du ställer in maten.
VARMLUFT
För att tillaga kött och paj med vätskefyllning (söt eller salt) på en enda
fals. Använd den 3:e ugnsfalsen. Värm upp ugnen innan du startar
tillagningen.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur på två nivåer samtidigt (t.ex. fisk, grönsaker, bakverk).
Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt
sig lukt från varandra. Använd den 2:a ugnsfalsen för tillagning på en
enda fals. För tillagning på två ugnsfalsar rekommenderar vi att du
använder den 1:a och den 4:e falsen, efter att du förvärmt ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, gratinera grönsaker eller
rosta bröd. Vi rekommenderar att placera maträtterna på den 4:e eller
5:e ugnsfalsen. Placera en långpanna under gallret när du grillar kött för
att fånga upp köttsaften. Placera den på den 3:e eller 4:e ugnsfalsen och
fyll den med en halvliter vatten. Ugnen behöver inte förvärmas.
Ugnsluckan ska vara stängd under tillagningen.
TURBOGRILL
För att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet
på de mittersta ugnsfalsarna. Placera en långpanna under för att samla
upp köttsaften. Placera den på den 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den
med en halvliter vatten. Du behöver inte värma upp ugnen. Ugnsluckan
ska vara stängd under tillagningen. Med denna funktion kan du
använda det roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.