s
29
Användning
Innan grillen tas i bruk avlägsna even-
tuella dekaler och rengör grillen nog-
grant (se „Rengöring och skötsel“).
Så här förbereds bordsgrillen
1
Ställ upp grillen på fullständigt plant
och stadigt underlag; inte på ömtåliga
ytor.
Se till att grillen har erforderligt säker-
hetsavstånd till väggar och draperier
samt att inga antändningsbara mate-
rial (som t.ex. plastfolier mm) finns i
närheten.
0 Sätt in droppskålen (2) i basramen (1).
3
För att underlätta rengöringen kan
aluminiumfolie läggas i droppskålen.
0 Placera grillplattan (3) på basramen.
0 För bättre skydd mot vidhäftning kan
grillplattans yta med hjälp av hushålls-
papper bestryckas tunt med matolja
innan grillen tas i bruk.
0 Vid behov lägg upp stänkskyddet (4) på
grillplattan. Härvid skall spåren på
stänkskyddet gripa in i grillplattans
ribbor.
3
Stänkskyddet rekommenderas speciellt
vid grillning av feta matvaror. Utomhus
tjänar stänkskyddet dessutom som
vindskydd.
0 Stick ordentligt in termostaten med
nätsladd (5) i grillens uttag.
Så här används bordsgrillen
0 Anslut nätsladden (5) till nätströmmen.
0 Vrid termostaten (5) till önskat läge
(1 till 5).
1 = lägsta temperaturen
5 = högsta temperaturen
3
Indikeringslampan (5/c) på termosta-
ten lyser så länge grillen värms upp.
När önskad temperatur uppnåtts, upp-
värms grillen i intervaller för att hålla
konstant temperatur.
1
Skär inte upp maten på grillytan efter-
som detta kan skada beläggningen som
skyddar mot vidhäftning!
Se till att beläggningen inte skadas när
grillmaten vänds!
0 För frånkoppling av grillen vrid termo-
staten till läget „OFF“.
1
Dra ut nätsladden efter avslutad grill-
ning! Låt bordsgrillen svalna innan den
bärs bort eller rengörs!
Praktiska tips
• Grillgallret (3/a) är idealiskt för grill-
ning av kött, fisk och fågel. Fett och
saft kan genom grillgallret droppa ned
i droppskålen. Detta garanterar en häl-
sosam, fettsnål grillmat.
• Grillytan (3/b) är idealisk för grillning
av t.ex. ägg, skinka, svamp, tomater, lök
osv. Den är även lämplig för varmhåll-
ning av rätter.
• Möra köttstycken är mest lämpliga för
grillning.
• Köttbitar t.ex. från bog eller hals blir
mörare om du lägger dem i marinad
över natten.
• Använd grilltänger och inte gafflar för
att vända grillmaten. Den förblir saftig
och torkar inte ut.
• Undvik att ofta vända grillmaten. När
köttet brynts från båda sidorna låt det
genomstekas vid lägre temperatur.
Maten torkar inte ut utan genomsteks
jämnt.
822_949_248 TG240.book Seite 29 Freitag, 10. Februar 2006 5:38 17