79
Hur man använder skålverktyg
1 Vrid spärrspaken för huvudet moturs
och lyft upp blandarhuvudet tills det låser
fast
2
.
Kontrollera att underlaget för skålen
9
är
korrekt monterat med
symbolen
överst.
2 Montera skålen på basen, tryck ner och
vrid medurs
3
för att låsa fast den.
3 Placera önskat verktyg i uttaget. Tryck det
upp
4
och vrid
5
tills det låser på plats.
Obs: Får inte k-spaden eller vispen med
sig ingredienserna på botten av skålen se
avsnittet ”Justering av verktyg”.
4 Lyft blandarhuvudet något och vrid
sedan spaken moturs och sänk ned
blandarhuvudet tills det låser fast.
5 Starta apparaten genom att vrida
hastighetsreglaget
6
till önskad hastighet.
Använd puls (P) för att köra stötvis på
högsta hastighet.
6 Efter användning. Vrid tillbaka
hastighetsreglaget till läge ”O” (AV) och dra
ur köksmaskinens stickkontakt.
7 Lossa verktyget genom att vrida medurs
för att låsa upp det från uttaget och ta
sedan av det.
Tips
• För att ingredienserna ska blandas
ordentligt stanna regelbundet maskinen
och skrapa ner ingredienserna i skålen
med degskrapan.
• Bäst resultat när du vispar ägg får du om
äggen har rumstemperatur.
• Innan du vispar äggvita se till att skål och
visp är ordentligt rena och torra samt helt
utan spår av fett och äggula.
• Använd kalla ingredienser för pajdeg om
inte annat anges i receptet.
Vid brödbak
Viktigt
• Överskrid aldrig angivna maxkapaciteter
– då kan maskinen överbelastas.
• Om du hör maskinen arbeta hårt. Stäng av
den, ta bort hälften av degen och kör halva
degen åt gången.
• Ingredienserna blandas bäst om du häller i
vätskan först.
Jäst
• Torrjäst (behöver förberedas): Häll kallt
vatten i skålen. Tillsätt jäst och socker. Låt
stå i cirka 10 minuter tills den blir skummig.
• Färsk jäst: Smula i mjölet.
• Andra sorters jäst: Följ tillverkarens
instruktioner.
• Lägg degen i en smörad plastpåse eller i
en skål övertäkt med en bakduk. Låt stå
varmt. Jäs till dubbel storlek.
Viktigt
Kontrollera att redskap inte är monterade
eller lagrade i skålen då kraftuttag används.