Allmänna varningar
FÖRSIKTIGHET! Koppla loss produkten
från eluttaget innan du utför någon form
av underhåll.
Kylenheten i denna produkt innehåller
kolväten. Underhåll och påfyllning får
därför endast utföras av en auktoriserad
servicetekniker.
Tillbehören och andra delar av produkten
är inte lämpliga för rengöring i
diskmaskin.
Invändig rengöring
Innan du använder produkten första gången ska du
rengöra insidan och alla invändiga tillbehör med
ljummet vatten och en liten mängd neutral såpa för att
ta bort den typiska lukten hos nya produkter. Eftertorka
sedan noga.
FÖRSIKTIGHET! Använd inte
rengöringsmedel, skurpulver, klor eller
oljebaserade rengöringsmedel eftersom
de skadar ytan.
Regelbunden rengöring
FÖRSIKTIGHET! Du får inte dra, flytta
eller skada rörledningarna och/eller
kablarna i produkten.
FÖRSIKTIGHET! Var noga med att inte
skada kylsystemet.
Utrustningen måste rengöras med jämna mellanrum:
1. Rengör kylens/frysens insida och alla tillbehör med
ljummet vatten och en liten mängd neutral såpa.
2. Inspektera regelbundet dörrtätningarna och torka
dem rena från eventuell smuts.
3. Skölj av och torka noggrant.
4. Rengör kondensorn och kompressorn (om de går
att komma åt) på produktens baksida med en
borste.
Detta förbättrar kylskåpets prestanda och bidrar till
en lägre energiförbrukning.
Avfrostning av kylskåpet
Frost avlägsnas automatiskt i kylutrymmet varje gång
kompressorn stannar under normal användning. Det
avfrostade vattnet töms ut via en ränna i en särskild
behållare som sitter ovanför kompressorn på kylskåpet
baksida, där vattnet avdunstar.
Det är viktigt att regelbundet rengöra smältvattnets
tömningshål i mitten baktill av kylskåpsutrymmet för att
undvika att vattnet rinner över och droppar ned på
matvaror och golv.
Avfrostning av frysen
FÖRSIKTIGHET! Använd aldrig vassa
metallverktyg för att skrapa av frost från
evaporatorn, eftersom den kan skadas.
Använd inga mekaniska verktyg eller
andra medel för att påskynda
avfrostningsprocessen utöver de som
rekommenderas av tillverkaren. En
temperaturökning hos frysta
matförpackningar kan förkorta tiden som
de kan förvaras utan säkerhetsrisk.
Cirka 12 timmar före avfrostningen
ställer du in en lägre temperatur för att
bygga upp en tillräcklig kylreserv för
driftsavbrottet.
En viss mängd frost bildas alltid på fryshyllorna och runt
det övre facket.
Frosta av frysen när frostlagret har en tjocklek på cirka
3-5 mm.
1. Stäng av produkten eller koppla loss den från
eluttaget.
2. Plocka ut matvarorna, slå in dem i flera lager med
tidningspapper och lägg dem på en sval plats.
VARNING! Ta inte i fryst mat med
våta händer. Dina händer kan frysa
fast i matvarorna.
3. Låt frysdörren stå öppen.
För att påskynda avfrostningsprocessen kan du
placera en skål med varmt vatten i frysfacket. Du
kan också ta bort isbitar som lossnar innan
avfrostningen är klar.
4. Torka av insidan noga när avfrostningen är klar.
5. Slå på produkten.
Efter tre timmar ska de matvaror läggas tillbaka i
frysfacket som du tidigare plockade ut.
30