FÖRSIKTIGHET! Om
produkten är inställd på en låg
temperatur och
omgivningstemperaturen är hög
eller full med matvaror, kan
kompressorn arbeta
kontinuerligt och medföra att
frost bildas på baksidan. I detta
fall måste temperaturreglaget
ställas in på en högre
temperatur för att möjliggöra
automatisk avfrostning och
därigenom också sänka
energiförbrukningen.
Larm vid för hög temperatur
Om temperaturen i frysen har stigit så
mycket att säker förvaring av frysta
livsmedel inte längre är säkerställd (till
exempel på grund av ett strömavbrott)
blinkar larmindikatorn och larmet ljuder.
När frysen slås på för första
gången blinkar larmindikeringen
tills temperaturen sjunkit till en
nivå som är säker för förvaring
av frysta livsmedel.
1. Stäng av larmet genom att trycka på
FastFreeze-knappen.
FastFreeze-indikatorn visas.
Larmindikatorn blinkar tills önskad
temperatur uppnåtts igen.
2.
Slå ifrån FastFreeze-knappen så snart
som larmindikatorn slocknar.
FastFreeze-indikatorn slocknar.
DAGLIG ANVÄNDNING
VARNING! Se
säkerhetsavsnitten.
Infrysning av färska livsmedel
Produkten är lämplig för infrysning av färska
livsmedel och långvarig förvaring av frysta
och djupfrysta matvaror.
För infrysning av färska livsmedel ska
FastFreeze-funktionen aktiveras och
livsmedlet som ska frysas placeras i facket.
Placera de färska matvarorna som ska
frysas in i de två översta facken.
Maximal mängd livsmedel som kan frysas
inom 24 timmar anges på typskylten som
sitter på produktens insida.
Infrysningen tar 24 timmar: lägg inte in
andra livsmedel som ska frysas under
denna period.
Återgå till önskad temperatur (se
"FastFreeze-funktionen") när infrysningen är
klar.
Förvaring av fryst mat
Vid första uppstart eller efter ett uppehåll i
avstängt läge, låt produkten stå på i minst
två timmar med FastFreeze-funktionen på
innan du lägger in några matvaror.
Om stora mängder mat skall förvaras,
plocka ut alla lådor och lägg maten på
glashyllan för att erhålla bästa resultat.
I händelse av en oavsiktlig
avfrostning, t.ex. vid ett
strömavbrott och avbrottet varar
längre än den tid som anges i
den tekniska informationen
under "Säkerhet vid
strömavbrott", måste den tinade
maten konsumeras snabbt eller
omedelbart tillagas och sedan
frysas in på nytt (när maten har
kallnat).
Upptining
Djupfryst och fryst mat kan, innan den
används, tinas i kylen eller vid
rumstemperatur beroende på den tid som
står till förfogande för upptiningen.
Småbitar kan till och med tillagas direkt från
frysen medan de fortfarande är frysta.
Tillagningen tar i detta fall dock lite längre
tid.
Progress 29