SV64
TABELL MED BESKRIVNING AV UGNSFUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF
(AVSTÄNGNING)
För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMP
(UGNSLAMPA)
För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIAL FUNCTIONS (SPECIALFUNKTIONER)
DEFROST
För att snabba på upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Låt maten
ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLLNING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterad mat, pajer). Placera maten
på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger
65 °C.
RISING (JÄSNING)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att säkra kvaliteten kan funktionen inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 40 °C. Placera degen på den andra ugnsfalsen.
Ugnen behöver inte förvärmas.
ECO FORCED AIR
(EKO-VARMLUFT)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på en nivå. Denna funktion använder icke-
kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten blir för torr. När EKO-funktionen är aktiverad,
släcks ugnslampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att
minska energiåtgången bör luckan inte öppnas under tillagningens gång. Du rekommenderas
att använda den 3:e falsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVENTIONAL
(STATISK)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning då endast en ugnsfals används. Använd
den 2:e ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du ställer in maten.
CONVECTION BAKE
(ÖVER/UNDER &
FLÄKT)
Använd den här funktionen när du tillagar kött och pajer med våt fyllning (dessert- eller frukt-
och grönsakspajer) på en enda fals. Använd den 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du startar
tillagningen.
FORCED AIR
(VARMLUFT-
UNDERVÄRME)
Används när man vill laga flera olika maträtter, på två nivåer, rätter som kräver samma temperatur
(t ex: fisk, grönsaker, kakor). Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt
sig lukt av varandra. Det är lämpligt att använda den 2:e ugnsfalsen för tillagningen på en enda
fals. För tillagning på två ugnsfalsar rekommenderar vi att den 1:a och den 3:e falsen används,
efter att ugnen förvärmts.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den 2:a falsen, beroende på
köttstyckets storlek. Ugnen behöver inte förvärmas. Vänd gärna på köttet under tillagningen för
att få en jämnare stekyta. Det är bra att ösa köttet då och då för att det inte ska torka ut.
GRILL
För grillning av stekar, grillspett och korv, gratinering grönsaker och rostning bröd. Vi
rekommenderar att det som ska grillas placeras på 4:e ugnsfalsen. Sätt en långpanna under för att
fånga upp köttsaften då kött ska grillas. Placera den på 3:e ugnsfalsen och fyll den med en
halvliter vatten. Ugnen behöver inte förvärmas. Ugnsluckan skall vara stängd under
matlagningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet på de mittersta
falsarna. Sätt en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på 1:a eller 2:a
ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Ugnen behöver inte förvärmas. Ugnsluckan skall
vara stängd under tillagningen. Med denna funktion kan du använda det roterande grillspettet,
om det finns tillgängligt.
SETTINGS
(INSTÄLLNINGAR)
För att ställa in displayen (språk, klockslag, ljusstyrka, volym på ljudsignal, energibesparing).
BREAD/PIZZA
(BRÖD/PIZZA)
Används för att baka olika typer av bröd och pizza. Denna funktion har två program med redan
färdiga inställningar. Det räcker att du bestämmer temperatur och tid, och ugnen tar sedan
automatiskt hand om optimal tillagning. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen efter att du
förvärmt ugnen.
FAST PREHEATING
(SNABBUPP-
VÄRMNING)
Används för att snabbvärma ugnen.