Bruksanvisning zaF245
Så här används frysen
Start
Stickkontakten sätts i vägguttaget
(funktionslampan lyser och anger
att frysen får ström).
Termostatknappen vrids till en
inställning i mitten av skalan
För tillfredsställande förvaring av
frysta matvaror skall frysens
innertemperatur vara under –18ºC.
Vänta tills alarmlampan släcks
innan varor läggs in.
Termostatinställningen kan ändras
allt efter omgivande
rumstemperatur, frysens placering
och hur ofta dörren öppnas etc.
Frysen stängs av genom att
termostatknappen vrids till
position 0.
Snabbinfrysning
Vid snabbinfrysning tryck in
knappen S till läge 1.
Snabbinfrysningslampan lyser.
Tillverkning av iskuber
Frysdelen har islåda som man
fyller med vatten. för placering i
frysen. Iskuberna lossar man
genom att spola kranvatten över
dem.
Infrysning av
livsmedel
Den 4-stjärniga frysdelen ar
lämplig för långtidsförvaring av
frusna varor (d.v.s. i 3 månader
om inte annat är angivet av
tillverkaren) och för infrysning av
färskvaror.
Placera de varor, som skall frysas
in, på det översta hyllplanet.
eftersom där är kallast. Max.
infrysnings-kapacitet /24 tim. är
angivet på märkplåten. Frys
endast in varor av hög kvalitet,
vilka rengjorts noggrannt. Dela
upp stora stycken i mindre bitar
för snabb infrysning och snabbare
upptining.
Packa varorna i folie eller
plastpåsar och se till att
förpackningarna är väl tillslutna.
Ange infrysningsdatum och märk
varje enskild förpackning eller
anteckna varornas
infrysningsdatum på korgens
innehållskort.
Undvik att lägga färskvaror, som
skall frysas in, i direkt kontakt
med redan frysta varor, för att
därmed undvika att temperaturen
stiger i de djupfrysta varorna.
Viktigt
Förvara inte kolsyredrycker i
frysen, då dessa kan brista. Kom
ihåg att när de frusna varorna är
upptinade bör tillagning ske
omedelbart.
Sida 18 av 23