a
nvändning av handmixern
G
Du kan göra barnmat, soppor, såser,
m
ilkshakes och majonnäs.
f
ör mixning i bägaren
G
Sätt basen/locket på bägarens
b
otten (för att förhindra att den glider
p
å arbetsytan)
G
Häll inte mer än 700 ml i bägaren.
f
ör mixning i kastrull
G
T
ag av kastrullen från spisen och låt
den kallna något. Annars kan
handmixern bli för varm.
1 Sätt handtaget i mixeraxeln, vrid det
så det knäpps fast
.
2 Sätt i kontakten. För ner mixern i
blandningen innan du kopplar på så
stänker det inte.
3 Håll stadigt i kastrullen/bägaren.
Tryck sedan på en av
hastighetsknapparna (hastighet 1 för
långsammare mixning och för att
undvika att det stänker).
G
Låt inte vätskan komma upp över
skarven mellan handtaget och
mixeraxeln.
G
Flytta omkring bladet i blandningen
och stöt med mixern.
G
Om mixern kör fast måste du dra ut
kontakten innan du åtgärdar det.
4 Dra ut kontakten och tag isär mixern
efter användningen.
användning av hacktillsatsen
(om sådan medföljer)
G
Du kan hacka kött, ost, grönsaker,
örtkryddor, bröd, kex och nötter.
G
Hacka inte hårdare livsmedel som
kaffebönor, isbitar, kryddor eller
choklad - då kan bladet skadas.
1 Tag bort alla benbitar och skär det
som ska hackas i tärningar på 1-2
cm.
2 Sätt på basen/locket på
hacktillsatsens botten (för att
förhindra att det glider på
arbetsytan).
3 Montera hackbladet över stiftet i
skålen
.
4 Tillsätt det som ska hackas.
5 Montera hacklocket och vrid det så
det knäpps fast
.
6 Montera handtaget och vrid det så
det knäpps fast
.
7 Sätt i kontakten. Håll stadigt i skålen.
Tryck sedan på hastighet 2.
8
Dra ut kontakten och tag isär mixern
efter användningen.
bearbetningsguide
användning av vispen (om
sådan medföljer)
G
Du kan vispa lätta ingredienser som
t.ex. äggvitor, grädde, dessertmix
och ägg- och sockerblandning för
sockerkaka.
G
Vispa inte hårdare blandningar som
t.ex. margarin och socker - då
skadas vispen.
1 Tryck in trådvispen i vispkragen
.
2 Montera handtaget inuti
viskhandtaget, vrid så det knäpps
fast
.
3 Lägg det som ska vispas i en skål.
G
Vispa inte mer än 4 äggvitor eller 4
dl grädde.
4 Sätt i kontakten. Börja på hastighet
1 så det inte stänker, och rör vispen
medurs.
G
Låt inte vätskan komma över
visptrådarna.
5 Dra ut kontakten och tag isär mixern
efter användningen.
förvaring
1 Lindra sladden runt handtaget och
kläm fast änden i sladdklämman
.
(om sådan medföljer)
2 Fäst verktygshållaren på hacklocket
(tungan ska passa i uttaget)
.
3 Montera handtaget ovanpå och vrid.
Förvara tillbehören på vardera sidan
- sänk ner dem och vrid
.
rengöring
G
Stäng alltid av mixern och dra ut
kontakten före rengöring.
G
Vidrör inte de vassa bladen.
l
ivsmedel högsta ungefärlig tid (i
mängd sekunder)
Kött 300g 10-30
Ö
rtkryddor 20g 20
N
ötter 200g 30
Ost 150g 30
Bröd 1 skiva 20
Hårdkokat
ägg 25
Lök 100g 10
42