AEG B3000-4-B Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
COMPETENCE B3000-4
Elektrisk inbyggnadsugnen
Bruksanvisning
2
Bästa kund,
läs noga igenom denna bruksanvisning och spara den för senare behov.
Lämna över denna bruksanvisning till en eventuell ny ägare av hällen.
Följande symboler användes i texten:
1 Säkerhetsanvisningar
Varning! Anvisningar för Din personliga säkerhet.
Observera! Anvisningar för att undvika skador på hällen.
3 Anvisningar och praktiska tips
2 Miljöinformation
3
Innehåll
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Säkerhetsanvisningar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Avfallshantering. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Beskrivning av produkten. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Bild på hela ugnen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Panel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Ugnsutrustning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Tillbehör till ugnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Innan produkten används första gången . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Första rengöringen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Ugnens betjäning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Att sätta på och stänga av ugnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Ugnsfunktioner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Insättning av galler, plåt och långpanna. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Användningsområden, tabeller och tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Bakning. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Baktabell . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Tabell för puddingar och gratänger . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Tabell djupfrysta färdigrätter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Stekning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Stektabell . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Grillning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Grilltabell. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Upptining . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Upptiningstabell. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Konservering. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Rengöring och skötsel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Ugnens utsida. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Ugnsutrymme. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Tillbehör . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Ugnsstegar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Ugnsbelysning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Ugnens tak . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Ugnslucka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Ugnsluckans glas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Vad gör man när . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Service och reservdelar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
4
Bruksanvisning
1 Säkerhetsanvisningar
5
Denna häll motsvarar följande EU-direktiv:
73/23/EWG från 19.02.1973 lågspännings-direktiv
89/336/EWG från 03.05.1989 EMV-direktiv inklusive ändrings-direk-
tiv 92/31/EWG
93/68/EWG från 22.07.1993 CE-märknings-direktiv
El-säkerhet
Ugnen får endast anslutas av en behörig elektriker.
Vid störningar eller skador på ugnen: Tag ur säkringen och slå från
ugnen.
Reparationer av ugnen får endast utföras av en fackman. Vid fel-
aktiga reparationer finns stor risk för skador. Vid behov av reparation,
vänd Dig till Electrolux Service eller Din fackhandlare.
Säkerhet för barn
Lämna aldrig småbarn utan tillsyn medan ugnen är på.
Säkerhet under användningen
Den här ugnen får användas endast i hushållet till normal kokning,
stekning och gräddning av maträtter.
Var försiktig när du ansluter elektriska apparater till vägguttag i när-
heten av ugnen. Se till att anslutningsledningarna inte kommer i
kontakt med eller kläms fast under den heta ugnsluckan.
Varning: Risk för brännskador! Ugnsutrymmet blir hett när ugnen
är på.
Om du använder alkoholhaltiga ingredienser i ugnen, så kan det
eventuellt bildas en lättantändlig alkohol-luftblandning. Öppna i så
fall luckan försiktigt. Se till att inte ha glöd, gnistor eller öppen eld i
närheten.
3 Anvisning angående akrylamid
Enligt de senaste vetenskapliga rönen kan en kraftig stekning av livs-
medel, speciellt med produkter som innehåller stärkelse, innebära en
hälsorisk genom att akrylamid bildas. Därför rekommenderar vi att till-
laga vid lägsta möjliga temperatur och att inte steka maträtter för hårt.
5
Så undviker Du skador på ugnen
Lägg inte ut aluminiumfolie i ugnen och ställ ingen bakplåt, kastrull
etc på ugnsbotten, då ugnens emalj skadas av den hetta som uppstår.
Fruktsaft, som droppar från en plåt, efterlämnar fläckar, som inte går
att ta bort. Använd en långpanna för mycket fuktiga kakor.
Belasta inte den öppna ugnsluckan.
Häll aldrig vatten direkt i den heta ugnen. Det kan uppstå skador och
missfärgningar på emaljen.
Vid påverkan av våld, framför allt på luckans kanter, kan glaset gå
sönder.
Förvara inga brännbara föremål i ugnen. De kan ta eld då ugnen slås
på.
Förvara inga fuktiga livsmedel i ugnen. Emaljen kan skadas.
3 Anvisning för emaljbeläggning
Efter en tids användning av ugnen kan färgförändringar uppstå i emal-
jen, dessa påverkar dock inte ugnens normala användning.
De utgör heller inget fel som täcks av garantibestämmelserna.
Avfallshantering
2
Förpackningsmaterial
Förpackningsmaterialet är miljövänligt och kan återanvändas. Plastde-
larna är märkta, till exempel >PE<, >PS<, etc. Lämna förpackningsma-
terialet vid de kommunala återvinningsstationerna i därför avsedda
behållare.
2 Avfallshantering när den slitits ut
Gör dig av med din utslitna ugn enligt de lokala återvinningsbestäm-
melserna.
1 Varning: Gör den utslitna ugnen obrukbar, så att den blir helt ofarlig,
innan den lämnas till återvinning.
Skilj ugnen från elförsörjningen och ta bort elkabeln från den.
6
Beskrivning av produkten
Bild på hela ugnen
Panel
Glaslucka
Manöverpanel
Luckhand-
tag
Kontrollampa för temperatur
Temperaturinställning
Ugnsfunktioner
7
Ugnsutrustning
Tillbehör till ugnen
Ugnsgaller
För kärl, kakformar, stekar och grill-
bitar
Bakplåt
För mjuka kakor, småkakor, bröd och
bullar.
Långpanna
För stekning eller som uppsamlings-
fat för fett.
Övervärme och grillelement
Ugnsbelysning
Fläkt
Undervärme
Nivåer
Ugnsstegar, uttagbara
8
Innan produkten används första gången
Första rengöringen
Rengör ugnen noga innan du använder den första gången.
1 Observera: Använd inga starka eller slipande rengöringsmedel! Ytan
skulle kunna skadas.
3 Använd helt vanliga rengöringsmedel till metallfronten.
1.Ställ ugnsfunktionsvredet på Belysning .
2.Ta ut allt tillbehör och ugnsstegarna och rengör dem i varmt vatten
med handdiskmedel i.
3.Tvätta också ur och torka av ugnen med varmt vatten med diskmedel i.
4.Tvätta av fronten med en fuktig trasa.
9
Ugnens betjäning
Att sätta på och stänga av ugnen
1.Vrid vredet “Ugnsfunktioner” till önskad funktion.
2.Vrid vredet “Temperaturval” till önskad temperatur.
Den termostatlampan lyser, så länge som ugnen värmer.
3.Vrid vreden “Ugnsfunktioner” och “Temperaturval” till sina respektive
FRÅN-lägen för att stänga av ugnen.
3 Kylfläkt
När ugnen sätts på startar fläkten automatiskt för att kyla ugnens ytor.
Fläkten fortsätter att gå för att kyla av ugnen, efter att ugnen stängts
av. Kylfläkten stängs sedan av automatiskt.
Kontrollampa för temperatur
Ugnsfunktioner Temperaturinställning
10
Ugnsfunktioner
Följande funktioner finns att välja:
Ugnsfunktion Användning Grillelement/fläkt
Ugnsbelysning Med denna funktion kan Du lysa
upp ugnsutrymmet, till exempel
vid rengöring.
---
Varmluft För bakning på upp till två nivå-
er.
Ställ in ugnstemperaturen 20-40
°C lägre än vid över-/undervärme.
Övervärme, under-
värme, fläkt
Över-/undervär-
me
För bakning och stekningen
nivå.
Övervärme, under-
värme
Undervärme För efterbakning av kakor med
knapriga bottnar.
Undervärme
Upptining För upptining av till exempel tår-
tor, smör, bröd, frukt eller andra
frusna livsmedel.
Fläkt
Mingrill För grillning av platta livsmedel
som läggs i mitten på gallret och
för rostning av bröd.
Grill
Maxgrill För grillning av platta livsmedel i
större mängd och för rostning av
bröd.
Grill, övervärme
Varmluftsgrill För stekning av större köttstycken
eller fågel på en nivå.
Funktionen lämpar sig också för
att gratinera och ugnsbaka
Grill, övervärme,
fläkt
11
Insättning av galler, plåt och långpanna
3 Tippsäkring
Alla insättningsdelar är på vänster och höger sida försedda med en liten
utbuktning. Denna utbuktning fungerar som tippsäkring och skall alltid
peka bakåt.
Insättning av plåt eller långpan-
na:
Tippsäkringen skall peka bakåt.
Insättning av galler:
Sätt in gallret så att de båda styr-
pinnarna pekar uppåt. Tippsäkring-
en skall peka neråt och ligga längst
in i ugnsutrymmet.
Insättning av galler, plåt eller
långpanna:
Vid samtidig användning av galler
och plåt eller långpanna skall gall-
rets tippsäkring sitta exakt i utbukt-
ningarna på plåten eller
långpannan.
12
Användningsområden, tabeller och tips
Bakning
Ugnsfunktion: Varmluft eller Över-/undervärme
Bakformar
För Över-/undervärme lämpar sig formar av mörk metall och be-
lagda formar.
För Varmluft är även ljusa metallformar lämpliga.
Nivåer
Bakning med Över-/undervärme är bara möjligt på en nivå.
Med Varmluft kan Du samtidigt baka torra bakverk och småkakor
på 2 plåtar.
1 plåt:
till exempel Nivå 3
1 bakform:
till exempel Nivå 1
2 plåtar:
till exempel Nivå 1 och 3
13
Allmänna anvisningar
Sätt in plåten med den nedåtlutande kanten framåt!
Du kan med Över-/undervärme eller Varmluft samtidigt baka
två formar bredvid varandra på gallret. Gräddningstiden blir bara
obetydligt längre.
3 Plåtarna kan slå sig under gräddningen, om du lagt djupfrysta varor på
dem. Det beror på den stora temperaturskillnaden mellan de djupfrysta
varorna och den varma ugnen. Plåtarna återfår sin form igen efter att
de kallnat.
Anvisningar för baktabellerna
I tabellerna hittar du lämpliga temperaturer, gräddningstider och nivå-
er för ett urval av rätter.
Temperaturerna och gräddningstiderna är riktvärden, eftersom de är
beroende av degens sammansättning och mängd samt bakformen.
Vi rekommenderar, att Du ställer in den lägre temperaturen första
gången och först vid behov väljer en högre temperatur, till exempel
om Du önskar en starkare färgsättning eller om gräddningen tar för
lång tid.
Hittar du inte konkreta uppgifter för ett eget recept, använd då upp-
gifter för ett liknande bakverk.
Gräddningstiden kan förlängas med cirka 10-15 minuter om Du gräd-
dar mjuka kakor på plåtar eller i formar på flera nivåer.
Grädda fuktiga bakverk (till exempel pizza, fruktkaka etc) på en nivå.
Höjdskillnader på det som skall gräddas kan leda till ojämn färgsätt-
ning i början av gräddningen. Ändra i så fall inte temperaturinställ-
ningen. Färgskillnaderna jämnar ut sig under gräddningens gång.
2 För att utnyttja eftervärmen kan Du, vid längre gräddningstider, stänga
av ugnen cirka 10 minuter innan baktiden gått ut.
Om inget annat anges, gäller tabellerna för insättning i kall ugn.
14
Baktabell
Typ av
bakverk
Ugnsfunktion Nivå
Tempera-
tur °C
Tid
tim min
Bakverk i formar
Mjuk kaka, tung Varmluft 1 150-160 0:50-1:10
Sandkaka/fruktkaka Varmluft 1 140-160 1:10-1:30
Mjuk kaka, lätt Varmluft 1 160-170 0:25-0:45
Tårtbotten av mördeg Varmluft 3 170-180
1)
0:10-0:25
Tårtbotten av sockerkaka Varmluft 3 150-170 0:20-0:25
Formbröd Över-/undervärme 1 170-190 0:40-1:00
Äppelpaj (2formar
Ø20cm, diagonalt insatta)
Över-/undervärme 1 180-200 0:20-0:30
Äppelpaj (2formar
Ø20cm, diagonalt insatta)
Varmluft 1 170-190 1:05-1:20
Paj med mycket fyllning
(till exempel Quiche Lor-
raine)
Varmluft 1 160-180 0:30-1:10
Cheese cake Över-/undervärme 1 170-190 1:00-1:30
Bakverk på bakplåtar
Vetefläta-/krans Över-/undervärme 3 170-190 0:30-0:40
Vetebullar Över-/undervärme 3 200-220
1)
0:10-0:15
Bröd (rågbröd)
-först
-sedan
Över-/undervärme 2
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Petits-choux/bakelser Över-/undervärme 3 160-170
1)
0:15-0:30
Rulltårta Över-/undervärme 3 220-240
1)
0:06-0:10
Portionsbröd, småfranska Varmluft 3 170-190
1)
0:15-0:25
Muffins Över-/undervärme 3 180-200
1)
0:12-0:30
Matbröd, ljust
2)
Varmluft 3 150-170
1)
0:30-0:50
Hålkakor, tekakor Över-/undervärme 3 190-210
1)
0:15-0:30
Kakor på plåt med mjuk
täckning (till exempel
kvark, grädde, bakelser)
Över-/undervärme 3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (med mycket fyll-
ning)
2
Varmluft 1 180-200
1)
0:30-1:00
15
Pizza (tunn) Varmluft 1 200-220
1)
0:10-0:25
Tunna brödkakor Varmluft 1 200-220
1)
0:08-0:15
Paj Varmluft 1 180-200 0:35-0:50
Småkakor
Mördegskakor Varmluft 3 150-160
1)
0:06-0:20
Mördegskakor Varmluft 1 / 3 150-160
1)
0:06-0:20
Flarn Över-/undervärme 3 175-200
1)
0:05-0:08
Maränger Varmluft 3 80-100 2:00-2:30
Makroner Varmluft 3 100-120 0:30-0:60
Pepparkakor Varmluft 3 160-170
1)
0:08-0:15
Pepparkakor Varmluft 1 / 3 160-170
1)
0:08-0:15
Smördegskakor Varmluft 3 170-180
1)
0:15-0:30
Småfranska Varmluft 3 160
1)
0:20-0:35
Småfranska Över-/undervärme 3 180
1)
0:20-0:35
Småkakor (20stycken/
plåt)
Varmluft 3 140
1)
0:20-0:30
Småkakor (20stycken/
plåt)
Varmluft 1 / 4 140
1)
0:25-0:40
Småkakor (20stycken/
plåt)
Över-/undervärme 3 170
1)
0:20-0:30
1) Förvärm ugnen
2) Använd dropplåt eller långpanna
Typ av
bakverk
Ugnsfunktion Nivå
Tempera-
tur °C
Tid
tim min
16
Tips för bakning
Bakresultat Möjlig orsak Åtgärd
Kakan har för ljus
botten
Fel nivå Sätt in kakan längre ner
Kakan faller ihop (blir
degig, vattenränder)
För hög baktemperatur Sänk baktemperaturen lite
För kort baktid Förläng baktiden
Baktider kan inte förkor-
tas med en högre baktem-
peratur
För mycket vätska i degen Använd mindre vätska
Beakta blandningstiderna,
framför allt vid användande
av köksmaskiner
Kakan ärr torr För låg baktemperatur Höj baktemperaturen
För lång baktid Minska baktiden
Kakan blir ojämnt
brun
För hög baktemperatur och för
kort baktid
Sänk baktemperaturen och
förläng baktiden
Degen är ojämnt fördelad Fördela degen jämnt på plå-
ten
Kakan blir inte klar
inom den angivna
baktiden
För låg temperatur Höj baktemperaturen något
17
Tabell för puddingar och gratänger
Tabell djupfrysta färdigrätter
Maträttt Ugnsfunktion. Nivå
Temperatur
°C
Tid
tim min
Makaronpudding
Över-/undervär-
me
1 180-200 0:45-1:00
Lasagne
Över-/undervär-
me
1 180-200 0:25-0:40
Gratinerade grönsaker
1)
1) Förvärm ugnen
Varmluftsgrill 1 160-170 0:15-0:30
Gratinerad baguette
1)
Varmluftsgrill 1 160-170 0:15-0:30
Söta puddingar
Över-/undervär-
me
1 180-200 0:40-0:60
Fiskpudding
Över-/undervär-
me
1 180-200 0:30-1:00
Fyllda grönsaker Varmluftsgrill 1 160-170 0:30-1:00
Det som skall
tillagas
Ugnsfunktion. Nivå
Temperatur
°C
Tid
Djupfryst pizza
Över-/undervär-
me
3
Enligt tillverka-
rens anvisning-
ar
Enligt tillverka-
rens anvisning-
ar
Pommes frites
1)
(300-600 g)
1) Anmärkning: Vänd pommes friten 2 till 3 gånger
Varmluftsgrill 3 200-220 15-25 min
Baguetter
Över-/undervär-
me
3
Enligt tillverka-
rens anvisning-
ar
Enligt tillverka-
rens anvisning-
ar
Fruktkaka
Över-/undervär-
me
3
Enligt tillverka-
rens anvisning-
ar
Enligt tillverka-
rens anvisning-
ar
18
Stekning
Ugnsfunktion: Över-/undervärme eller Varmluftsgrill
Stekkärl
Alla värmebeständiga kärl går att använda till stekning (följ tillverka-
rens anvisningar!).
Stora stekar kan Du steka direkt i långpannan eller på gallret med
långpanna under.
Vi rekommenderar att steka alla magra typer av kött i en stekgryta
med lock. Köttet blir då saftigare.
Alla typer av kött, som skall ha en stekyta, kan stekas i en stekgryta
utan lock.
3 Anvisningar för stektabellen
Angivelserna i följande tabell är riktvärden.
Vi rekommenderar att kött och fisk som steks i ugnen väger minst
1kg.
För att förhindra att köttsaft bränner fast, rekommenderar vi att lite
vätska tillsätts i stekkärlet.
Vänd steken vid behov (efter ½ - 2/3 av stektiden).
Ös stora stekar och fåglar flera gånger under stektiden med steksky.
Därigenom blir stekresultatet bättre.
Stäng av ugnen ca 10 minuter före stektidens slut, för att utnyttja ef-
tervärmen.
Stektabell
Slag av kött Mängd Ugnsfunktion Nivå
Tempe-
ratur
°C
Tid
tim min
Nötkött
Grytstek 1-1,5 kg
Över-/un-
dervärme
1 200-250 2:00-2:30
Rostbiff eller filé
per cm
höjd
- röd i mitten per cm höjd
Varmlufts-
grill
1
190-
200
1)
0:05-0:06
- rosa i mitten per cm höjd
Varmlufts-
grill
1 180-190 0:06-0:08
-genomstekt per cm höjd
Varmlufts-
grill
1 170-180 0:08-0:10
19
Fläskkött
Bog, skinkbit, nacke 1-1,5 kg
Varmlufts-
grill
1 160-180 1:30-2:00
Kotlett, kassler 1-1,5 kg
Varmlufts-
grill
1 170-180 1:00-1:30
Köttfärslimpa 750 g-1 kg
Varmlufts-
grill
1 160-170 0:45-1:00
Fläsklägg (förkokt) 750 g-1 kg
Varmlufts-
grill
1 150-170 1:30-2:00
Kalvtt
Kalvstek 1 kg
Varmlufts-
grill
1 160-180 1:30-2:00
Kalvlägg 1,5-2 kg
Varmlufts-
grill
1 160-180 2:00-2:30
Lamm
Lammbog, lamm-
stek
1-1,5 kg
Varmlufts-
grill
1 150-170 1:15-2:00
Lammsadel 1-1,5 kg
Varmlufts-
grill
1 160-180 1:00-1:30
Vilt
Harsadel, harlår upp till 1 kg
Över-/un-
dervärme
3
220-
250
1)
0:25-0:40
Rådjurs-/ hjortsadel 1,5-2 kg
Över-/un-
dervärme
1 210-220 1:15-1:45
Rådjurs-/ hjortbog 1,5-2 kg
Över-/un-
dervärme
1 200-210 1:30-2:15
Fågel
Fågeldelar
vardera
200-250g
Varmlufts-
grill
3 200-220 0:35-0:50
Halv kyckling
vardera
400-500g
Varmlufts-
grill
3 190-210 0:35-0:50
Kyckling, poulard 1-1,5 kg
Varmlufts-
grill
1 190-210 0:45-1:15
Anka 1,5-2 kg
Varmlufts-
grill
1 180-200 1:15-1:45
Slag av kött Mängd Ugnsfunktion Nivå
Tempe-
ratur
°C
Tid
tim min
20
Grillning
Ugnsfunktion: Mingrill eller Maxgrill med maximal tempera-
turinställning
1 Observera: Grilla alltid med stängd ugnslucka.
3 Förvärm alltid den tomma ugnen med grillfunktionen i 5 minuter!
Använd galler med långpanna under vid grillning.
Grilltiderna är riktvärden.
Grillning är speciellt lämpligt för platta köttstycken och fisk.
Grilltabell
Gås 3,5-5 kg
Varmlufts-
grill
1 160-180 2:30-3:30
Kalkon
2,5-3,5 kg
Varmlufts-
grill
1 160-180 1:45-2:30
4-6 kg
Varmlufts-
grill
1 140-160 2:30-4:00
Fisk (ångkoka)
Hela fiskar 1-1,5 kg
Över-/un-
dervärme
2 / 3 210-220 0:45-1:15
1) Förvärm ugnen
Det som skall grillas Nivå Grilltid
1. Sida 2. Sida
Frikadeller 4 8-10 min 6-8 min
Fläskfilé 4 10-12 min 6-10 min
Grillkorv 4 8-10 min 6-8 min
Tournedos av ox- eller
kalvfilé
4 6-7 min 5-6 min
Oxfilé rostbiff (ca 1 kg) 3 10-12 min 10-12 min
Rostat bröd
1)
1) Använd grillgaller utan långpanna
3 2-3 min 2-3 min
Rostat bröd med pålägg 3 6-8 min ---
Slag av kött Mängd Ugnsfunktion Nivå
Tempe-
ratur
°C
Tid
tim min
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

AEG B3000-4-B Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual