9
Temperatu rlarmet kan utlösas även vid
kallare än -9°C, tex. om dörren står
öppenenlängretid.
Avstängning
Vrid vredet moturs till " •". En ljudsignal
hörs.
Infrysning
Tryckininfrysningsknappenca24
timmar innan varorna läggs in.
Vid in frysning av mindre mängd varor
per dygn behöver inte
infrysningsknappen användas.
Max
Min
Min
Max
A vstängning:
Infrysnin gen avbryts automatiskt ca 50
timmar efter det att knappen tryckts in.
Infrysningen går också att a vbryta
manuellt genom att åter trycka på
infrysningsknappen.
Den gula infrysn in gslampan lyser så
länge infrysningen är påkopplad.
Infrysningsråd
· Använd den översta och vid behov
också den näst översta hyllan för
infrysning.
· Lägg varorn a direkt på fryshyllorna.
· Lägg varorna friliggande från
varandra så att luften kan cirkulera
mellan paketen.
· Lägg inte varorn a som ska frysas in
i direkt kontakt med redan frysta varor.
Värmen från varorna kan tina de frysta
varornapåytan.
· När varorna är frysta bör de packas
ihop så tätt som möjligt. Då håller de
sig kalla längre vid ett eventuellt
strömavbrott.
· Frys inte in för mycket varor på en
gång. Frysens infrysningskapacitet
finns angiven i tabellen med teknisk
information.
Kontrollera att skåpet fun gerar och
håller in ställd temperatur 24 timmar
efter att det startats för första gången.
Först därefter bör skåpet tas i bruk för
infrysning av färska varor.
Lämplig förvaringstid
Varor som köps frysta: Följ de råd om
hållbarhet som finns på förpackningen.
Mat som frysts in hemma:
Fet och salt mat bör inte förvaras
längre än tre månader. Lagad mat och
varor med lite fett kan förvaras ca 6
månader. Mager mat och bär kan
förvaras ungefär ett år.
Upptinin g
Upptin ing sker bäst i kylskåp. Lägg
varan på ett fat med kanter så att inte
ev. vätska rinner u t i kylen. Snabbtinin g
kanävenskeirumstemperaturelleri
kallt vatten. Vid upptining i
mikrovågsugn - följ råden i
bruksanvisningen för mikrovågsugnen.