47
Kött- och fiskfacket är särskilt framtaget för att garantera att färskt kött och färsk fisk får längre hållbarhet
och behåller sina ursprungliga näringsämnen och fräschör.
Lägg inte in frukt och grönsaker i detta fack. Temperaturen kan sjunka under 0 °C och då kan vätskan i
frukt och grönsaker frysa till is.
Inställning av temperaturen
Temperaturen i kött- och fiskfacket anges av visaren som finns på dörren till facket och den är kopplad till
temperaturen i kyldelen.
Temperaturen i kyldelen bör ställas in på mellan +2° och +6°.
På bilderna nedan visas hur man avgör om temperaturen i kött- och fiskfacket är lämplig:
Viktigt: när funktionen är aktiverad och det finns mat med hög fukthalt i facket kan det bildas kondens på
hyllorna. Stäng i så fall tillfälligt av funktionen.
Urtagning av kött- och fiskfacket:
När det behövs mer utrymme i kyldelen kan kött- och fiskfacket tas ut.
Gör så här:
1. Ta ut lådan (Bild 1).
2. Ta bort lådans täckpanel genom att lossa hakarna som sitter på
underdelen av täckpanelen (Bild 2).
När kött- och fiskfacket ska användas igen måste täckpanelen sättas
tillbaka innan själva lådan sätts tillbaka. Aktivera sedan funktionen.
3. Tryck på tryckknappen "Kött- och fiskfack" på kontrollpanelen och
håll den intryckt i tre sekunder tills den gula kontrollampan slocknar.
För att optimera energiförbrukningen, rekommenderas att koppla ur
Kött- & Fiskfacket och att ta ut dess komponenter (förutom hyllan
ovanför frukt- och grönsakslådorna).
OBSERVERA
Om det inte finns någon symbol på kontrollpanelen (se
Snabbguiden), skall du inte ta ut kött- och fiskfacket, eftersom detta gör
att apparaten inte fungerar korrekt och livsmedlen inte förvaras adekvat.
KÖTT- OCH FISKFACK
(på vissa modeller)
När visaren är i området till vänster bör
temperaturen i kyldelen höjas.
När visaren är i mittområdet är
temperaturen rätt.
När visaren är i området till höger bör
temperaturen i kyldelen sänkas.
Bild 1
Bild 2