77
2.8. VRIDBAR ISBITSLÅDA*
Tillverkning av iskuber
• Tautisbitslådanochfyllbrickornatill3/4med
vatten. Placera isbitslådan i apparaten igen.
• Iskubernafallerautomatisktnedibehållarennärdu
vrider på isbitslådans rattar.
2.9. LAMPA
LED-lampor används för belysningen i kylskåpet
och ger en effektiv belysning och mycket låg
energiförbrukning.
Om belysningssystemet inte fungerar ska du kontakta
service för att byta ut det.
OBS!
Den invändiga belysningen tänds när kylskåpsdörren
öppnas. Om dörren lämnas öppen i mer än 8 minuter
släcks belysningen automatiskt.
3. ANVÄNDNING
3.1. ÖKA FÖRVARINGSUTRYMMET I FRYSEN
• Tautkorgar/luckor*förattfåplatsmedstora
matvaror.
• Placeramatvarornadirektpåfrysenshyllor.
• Tautflaskstället*.
• Tabortdenvridbaraisbitslådan.*-Borttagningsker
enligt följande bilder:
3.2. ANMÄRKNINGAR:
• Blockerainteluftutloppetiapparatensbakrepanel
med matvaror.
• Omfrysenharenluckakanduöka
förvaringsutrymmet genom att ta bort den.
• Samtligahyllor,luckorochkorgarärlöstagbara.
• Apparatensinnertemperaturkanvarieraberoende
på rumstemperaturen, hur ofta dörren öppnas och
på apparatens placering. Temperaturinställningen
bör räkna in dessa faktorer.
• Produktenstillbehörärintelämpligaattdiskasi
diskmaskin om inte annat anges.
4. TIPS FÖR LIVSMEDELSFÖRVARING
4.1. KYLDEL
Kylskåpet passar utmärkt för förvaring av färska och
konserverade livsmedel, färdigmat, mejeriprodukter,
frukt, grönsaker och drycker.
4.2. VENTILATION
• Närluftencirkulerarikyldelenbildaszonermed
olika temperaturer. Temperaturen är kallast ovanför
frukt- och grönsakslådan och vid den bakre
panelen. Den är varmast i den övre främre delen av
avdelningen.
• Otillräckligventilationresulterariökad
energiförbrukning och minskad kyleffekt.
4.3. FÖRVARING AV FÄRSKA LIVSMEDEL OCH
DRYCKER
• Användbehållareavåtervinningsbartplast-,
metall-, aluminium- eller glasmaterial och plastfolie
för att slå in maten.
• Förvaravätskorochmatsomkangeifrånsigeller
dra åt sig lukt eller smak i stängda behållare eller
täck över dem.
• Matvarorsomavgeretylengasochlivsmedelsom
kan påverkas av gasen, t.ex. frukt, grönsaker och
sallad, ska förvaras avskilt från varandra och slås
in för att öka matens livslängd. Förvara t.ex. inte
tomater tillsammans med kiwifrukter eller kål.
• Förvaraintematvarortättintillvarandraförattluften
ska kunna cirkulera fritt.
• Användflaskhållarenförattundvikaattflaskor
tippar (finns på vissa modeller).
• Omduharfåmatvarorikylskåpetrekommenderar
vi att använda hyllorna ovanför frukt- och
grönsakslådan eftersom det är den svalaste delen
av kylskåpet.
4.4. VAR FÄRSKA LIVSMEDEL OCH DRYCKER SKA
FÖRVARAS
• Påhyllorna:färdigmat,exotiskfrukt,ost,
delikatesser.
• Idetsvalasteområdet(ovanförfrukt-och
grönsakslådan): kött, fisk, kallskuret, tårtor.
• Ifrukt-ochgrönsakslådan:frukt,sallad,grönsaker.
• Idörren:smör,sylt,såser,inlagdagrönsaker,
burkar, flaskor, dryck i kartong, ägg.