English
59 60
Upptining
l
Välj upptining på rostningskontrollen
för att tina djupfryst bröd.
(A)
l
Om endast en brödskiva ska rostas,
placera den i
. Ställ in på
önskad rostning och sänk ner
spaken. Tryck ner
-knappen
som tänds.
Bagel (B)
l
Vid rostning av bagel ska den skurna
sidan vara riktad mot mittelementen.
Ställ in på önskad rostning och sänk
ner spaken. Tryck på bagelknappen
som tänds.
l
Obs: När man använder
bagelknappen rostar mittelementen
med en högre temperatur än
elementen på brödrostens fram och
baksida. Det innebär att endast
ena sidan av bageln rostas.
tips för användningen av
din brödrost
l
Välj en lägre inställning om du vill ha
ljusare bröd eller för torrt bröd.
l
När du rostar bara en skiva kan
skivan bli rostad olika starkt på de
båda sidorna. Detta är normalt.
l
Torrt eller gammalt bröd rostas
snabbare än färskt, och tunna skivor
rostas snabbare än tjocka. Därför
bör rostningsgraden ställas in på en
lägre inställning för sådant bröd.
l
För bäst resultat bör skivorna vara
lika tjocka, lika färska och lika stora.
l
För att få jämnt rostat bröd
rekommenderar vi att du väntar
i minst 30 sekunder mellan två
automatiska rostningsomgångar.
Alternativt kan du vrida ner
rostningsgraden till en lägre
inställning för de efterföljande
rostningsomgångarna.
säkerhet för
värmningsgaller
l
Ta aldrig i upphettade ytor,
särskilt inte ovansidan av
metall.
1 Ställ aldrig in termostaten högre
än
när du använder
värmningsgallret.
2 Fyll aldrig gallret helt.
3 Slå aldrig in brödet när du använder
värmningsgallret. Plastfolie smälter
och kan fatta eld, och aluminiumfolie
reflekterar värmen tillbaka till
brödrosten, som kan ta skada.
4 Om du använder facken
för brödskivor, ta alltid bort
värmningsgallret så att du inte
bränner dig på det.
användning av
värmningsgallret
(om sådan medföljer)
1 Placera värmningsgallret på toppen
av brödrosten 3.
2 Placera brödet på gallret (om tjockt
bröd delas går det snabbare att
värma).
3 Ställ rostningskontrollen på högst
. Sänk spaken.
4 Spaken lyfts automatiskt upp när
uppvärmningen är klar. Vänd på
livsmedlet och upprepa. Se till att det
inte bränner vid.
5 För att ta bort uppvärmningsstället,
låt brödrosten svalna och dra
ut kontakten. Lyft sedan bort
värmningsgallret 4.
skötsel och rengöring
1 Dra ut kontakten till brödrosten och
låt den kallna innan du gör ren den.
2 Skjut ut smulbrickan 5. Gör ren
den och sätt in den igen. Gör detta
regelbundet - smulor kan ryka eller
till och med brinna. Smulbrickan
får inte diskas i maskin.
3 Torka av brödrostens utsida och
värmningsgallret med en fuktig trasa.
Torka därefter. Använd inte slipande
medel.