- 10 -
6. Förbereda våffeljär-
net för användning
Innan du börjar använda våffeljärnet ska du
övertyga dig om att...
våffeljärn, nätkontakt och nätkabel är i felfritt skick
och ...
allt förpackningsmaterial tagits bort.
Rengör först våffeljärnet, så som beskrivs i avsnitt 8.
Smörj laggarna med matfett.
Värm upp våffeljärnet en kort stund på max
temperatur med stängt lock:
Sätt då kontakten i uttaget och skruva inställ-
ningsknappen så långt som möjligt åt höger.
Den röda kontrollampan lyser så länge kontak-
ten sitter i uttaget. Den gröna kontrollampan
lyser så länge våffeljärnet värms upp – så fort
den slocknar är våffeljärnet tillräckligt varmt.
• Dra sedan ut kontakten och låt våffeljärnet
kallna med locket uppfällt.
Rengör våffeljärnet igen, så som beskrivs i avsnitt 8.
Sedan kan du använda det igen.
7. Grädda våfflor
När du gjort en våffelsmet enligt anvisningarna i
recepthäftet:
Hetta upp våffeljärnet med locket stängt. Sätt då
kontakten i uttaget och skruva inställningsknap-
pen till ett läge i mitten.
Så snart den gröna kontrollampan slocknar är
våffeljärnet tillräckligt varmt!
• Smörj laggarna med lite matfett (smör, margarin
eller olja).
• Fördela sedan smeten jämt över den undre lag-
gen. Akta så att den inte rinner över laggens
kant. Stäng sedan locket.
• Tidigast efter 1 minut kan locket öppnas så att
du kan kontrollera gräddningen. Om locket
öppnas för tidigt går våfflan sönder.
• Efter ungefär 3 minuter är våfflan färdig. Hur väl-
gräddad den ska bli bestämmer du genom att
ställa in värmen med inställningsknappen eller
genom att öka/minska gräddningstiden. På så
sätt kan du grädda allt från guldgula till knaprigt
bruna våfflor.
• Akta så att du inte råkar skada laggarnas beläg-
gning när du tar ut våfflan. Om beläggningen
skadas kan våfflorna lätt fastna.
• När den sista våfflan är färdiggräddad drar du
ut kontakten ur uttaget och låter våffeljärnet
kallna med uppfällt lock.
IB_KH1105_E167_LB3 20.09.2007 12:41 Uhr Seite 10