AEG C44006V-A Användarmanual

Typ
Användarmanual
C44006V-a
Spis
BRUKSANVISNING
SE 325 88-9382 rev. 3-348 948 290 406
2
AEG önskar lycka till
Bäste kund,
Det är viktigt att du bekantar dig med spisens funktioner och finesser. Läs därför denna bruksanvisning noga
och var extra uppmärksam på de avsnitt som är markerade med W. Detta är varningstexter för att undvika ska-
dor på person eller egendom.
Spara bruksanvisningen. Den är bra att ha om tvivel uppstår och bör följa med spisen vid eventuell överlåtelse
till en ny ägare.
Bruksanvisningen är så uppbyggd, att du kan använda den som ett uppslagsverk. Den första delen av bruksan-
visningen innehåller en allmän beskrivning av din nya produkt. Därefter följer en kort introduktion till vad du
ska göra innan du använder spisen för första gången. Avsnittet "Så använder du" beskriver hur spisen används
dagligen. Avsnittet "Rengöring och underhåll" ger dig upplysningar om såväl den dagliga som den mer grund-
liga rengöringen av spisens enskilda delar. Om det skulle uppstå problem vid användningen av spisen kan du
slå upp under avsnittet "Innan du tillkallar service", där det finns anvisningar till hur du själv kan avhjälpa en
del praktiska och tekniska problem. Längst bak i bruksanvisningen finner du namn och telefonnummer till
närmaste servicecenter.
Mycket nöje!!
Med vänlig hälsning
3
Innehåll Sida nr
Till användaren
Voss önskar dig lycka till ........................................................................................................................ 2
Säkerhetsinformation .............................................................................................................................. 5
Beskrivning av produkten ...................................................................................................................... 6
Glaskeramikplattan .......................................................................................................................... 7
Kokzonerna ...................................................................................................................................... 7
Restvärmeindikator ........................................................................................................................ 7
Ugnen .............................................................................................................................................. 7
Förvaringslåda.................................................................................................................................. 7
Sockeln ............................................................................................................................................ 7
Säkerhetsutrustningen ...................................................................................................................... 8
Tillbehör .......................................................................................................................................... 8
Innan du sätter igång .............................................................................................................................. 9
Tillkoppling av barnsäkringen ........................................................................................................ 9
Skydda glaskeramikplattan .............................................................................................................. 9
Bränn ugnen ren .............................................................................................................................. 9
Rengör tillbehören............................................................................................................................ 10
Så använder du ........................................................................................................................................ 11
Glaskeramikplattan ...................................................................................................................... 11
Kokzonerna.......................................................................................................................... 12
Dubbelkokzon...................................................................................................................... 12
Inställningsschema för vanliga kokzoner ............................................................................ 13
Val av kokkärl...................................................................................................................... 14
Råd och tips för användning av kokzonerna ...................................................................... 15
Ugnen .............................................................................................................................................. 16
Inställningsschema - bakning .............................................................................................. 22
Inställningsschema - matlagning ........................................................................................ 23
Inställningsschema - stekning.............................................................................................. 25
Inställningsschema - grillning ............................................................................................ 27
Råd och tips för användning av ugnen................................................................................ 28
Förvaringslådan .................................................................................................................. 28
Rengöring och underhåll av .................................................................................................................... 29
Aluminium ...................................................................................................................................... 29
Glaskeramikplattan .......................................................................................................................... 29
Ugnen .............................................................................................................................................. 29
Förvaringslådan .............................................................................................................................. 35
Service........................................................................................................................................................ 42
Innan du tillkallar service - Praktiska råd........................................................................................ 42
Innan du tillkallar service - Tekniska råd ........................................................................................ 43
Service och reservdelar .................................................................................................................... 44
Fel och brister / Avhjälpningsrätt .......................................................................................................... 36
Produktansvar .......................................................................................................................................... 36
4
Innehåll Sida nr
Till installatören
Uppackning .............................................................................................................................................. 37
Tekniska data ............................................................................................................................................ 38
Montering .................................................................................................................................................. 39
Installation ................................................................................................................................................ 41
1... 2...Steg för steg
Säkerhetsinformation
Råd och tips
Miljöinformation
Följande symboler används i texten:
Produkten utvecklas löpande och det kan förekomma att någon produktspecifikatione
r
ändras efter att denna bruksanvisningen blivit tryckt. Vi förbehåller eventuella
ändringar och tryckfel.
5
Service och reparation måste utföras av Electrolux
Service eller av en serviceorganisation som god-
känts av den förstnämnda. Endast reservdelar som
levererats av ovan nämnda företag får användas.
Av hygien- och säkerhetsmässiga skäl ska glaskera-
mikplattan och ugnen hållas rena. Fettfläckar och
utspilld mat avger os vid uppvärmning och kan i
värsta fall medföra brandfara. Se till att elkabeln
inte kommer i kläm när ugnen flyttas vid rengöring.
Slå ifrån huvudströmbrytaren till produkten före
byte av glödlampor i ugnen.
Låt aldrig frityrkokning, smältning av fett, paraffin
eller annat lättantändligt ske obevakat. Vid ev brand
ska alla knappar nollställas och ev spiskåpa ska
stängas av.
Kväv elden med ett lock; använd aldrig vatten.
Lägg aldrig papper, rengöringstrasor, alufolie eller
liknande på glaskeramikplattan. Om en kokzon
tänds oavsiktligt kan pappret börja brinna.
Barn
Håll barn under uppsikt när spisen är i bruk.
Glaskeramikplattan och ugnen blir mycket varma
vid användning och förblir varma en tid efter att
man slagit ifrån strömmen. Låt aldrig barn röra vid
eller leka med brytare, knappar och ugnslucka.
Kontrollera att tippsäkring och grytskärm (extraut-
rustning) är korrekt monterade samt att barnsäkring-
arna fungerar.
Säkerhetsinformation
Service
Rengöring och underhåll
Användning
Barn
Spisen är avsedd för bruk i normal hushållning i
Danmark. Om den används på annat sätt finns risk
för olyckor.
Hjälp till att undvika olyckor när spisen ska skrotas.
Dra ut elkabeln från vägguttaget, klipp av elkabeln
ända inne vid spisen och sätt barnsäkringen på
ugnsluckan ur funktion. Kontakta kommunen eller
återförsäljaren för att få anvisning om hur produkten
kan lämnas till återvinning.
Installation av spisen får endast utföras av en aukto-
riserad elinstallatör. Arbete utfört av okunnig person
kan leda till skador på personer och/eller egendom
samt reducera spisens värde. Spisen får inte ställas
på en extra sockel, eftersom tippsäkringen då sätts
ur funktion. Montera tippsäkringen. Se till att elka-
beln inte kommer i kläm vid installationen.
Skrotning och återvinning
Installation
6
Keramisk plate
Brytere, kontrollampe
Stekeovn
Oppbevaringsskuff
Sokkel
Barnesikring
50
100
150
200
250
O
Spisen
Produktbeskrivning
Kontrollpanelen
Manöverknappar till stektermometer och tidur
Ugnsfunktions-
väljare
Temperatur-
väljare
Manöverknappar
till kokzonerna
Manöverknappar
till kokzonerna
Display, stektermometer och tidur
50
100
150
200
250
O
7
Längst fram på spisen sitter en restvärmeindikator
för alla fyra kokzonerna. Denna är kontrollampa
och restvärmeindikator för de enskilda kokzonerna.
Lampan tänds när du sätter igång kokzonen och för-
blir tänd efter att du stängt av kokzonen, till dess att
kokzonens temperatur är under 80°C.
De två bakre kokzonerna och den främre högra är
enkla kokzoner. Den främre vänstra är en dubbel-
kokzon.
Glaskeramikplattan har fyra kokzoner. När en kok-
zon tänds lyser den i olika intervall beroende på vil-
ken inställning som är vald. Även på den högsta
inställningen släcks kokzonen emellanåt för att
plattan inte ska bli överhettad. Glaset är hårt samt
härdat mot värme, kyla och temperaturchock, men -
som allt glas - känsligt för slag. Stå inte på glaskera-
mikplattan eftersom den inte tål onormala belast-
ningar.
Restvärmeindikator
Kokzonerna
Glaskeramikkhällen
Sockeln kan höjdjusteras från 85 cm till 93,5 cm.
Upplysningar om hur förvaringslådan används finns
i avsnittet: "Så använder du".
Upplysning om hur ugnen används finns i avsnittet:
"Så använder du".
Det är möjligt att välja mellan följande ugnsfunktio-
ner:
- Varmluft
- Traditionell ugn
- Lågenergistekning
- Pizzaprogram
- Intervallgrill
- Grill
Ugnsluckan har isolerande 3-skiktsglas för att ge
lägre yttertemperatur. Ugnsluckan kan skiljas åt för
rengöring.
Ugnsrummet är utfört i rengöringsvänlig emalj.
Ugnens uppvärmningstid är:
Traditionell ugn: ca 19 min från kall ugn till 200°C.
Varmluftsugn: ca 6 min från kall ugn till 175°C.
Sockeln
Förvaringslådan
Ugnen
8
2 emaljerade bakplåtar
1 stekplåt
1 galler
Barnsäkringen fungerar bara när den är till-
kopplad.
Tippsäkringen ska monteras, och den funge-
rar endast när spisen har skjutits på plats och
skruven är monterad.
Säkerhetsutrustningen
Tillbehör
Spisen har en tippsäkring, som ska monteras. Om
inte tippsäkringen monteras finns risk att spisen
tippar framåt, t ex om ett barn sätter sig på en öppen
ugnslucka.
Vägg
Vägg
Tippsäkrin
g
90 mm
300 mm
90 mm
vägg
Skåp
Barnsäkring
5
0
100
150
200
250
O
Ugnsluckan är utrustad med barnsäkring, som gör
det svårare för barn att öppna ugnsluckan.
Barnsäkringen är frånkopplad vid leverans. Se efter i
avsnittet "Innan du sätter igång" hur du kopplar till
barnsäkringen.
9
Lägg en skyddande hinna över glaskeramikplattan
innan du använder den. På så sätt blir det lättare att
rengöra plattan och du förhindrar att ev mat som
kokat över bränner sig kraftigt fast.
Så gör du:
1. Häll några droppar rengöringsmedel på ett
stycke hushållspapper och gnid in hela plattan
med rengöringsmedlet.
2. Polera plattan med en ren trasa tills den är torr.
Spisen är avsedd för ett normalt hushåll. Om
den används på annat sätt finns risk för
olyckor.
Tillkoppling av mekanisk barnsäkring
Innan du sätter igång
Skydda glaskeramikplattan
Dra ut spärren tills den hakar i (1). För att öppna
ugnsluckan ska du nu trycka in ugnsluckan något
och samtidigt trycka in spärren. Du kan koppla ifrån
barnsäkringen genom att trycka in spärren tills den
hakar i (2) .
1
2
Bränn ugnen ren
Se till att ventilationen är god genom att sätta igång spi-
skåpan eller öppna ett fönster.
1. Öppna ugnsluckan och ta ut alla tillbehörsdelar från
ugnsrummet.
2. Stäng ugnsluckan. Sätt igång ugnen på varmluft
6
.
Vrid temperaturknappen till 200°C.
3. Låt ugnen stå på denna inställning under ca 1
timme.
4. Skifta till grillfunktion. Vrid funktionsknappen till
grill
4
.
5. Låt ugnen stå på denna inställning under 30 min.
6. Vrid funktionsknappen till 0 och slå ifrån tempera-
turknappen.
7. Låt därefter ugnsluckan stå öppen i ca 2 timmar,
och lufta ut köket.
8. Rengör ugnen, luckan och ribborna med varmt vatt-
ten och handdiskmedel. Torka av ugnen.
Den första tiden då ugnen används kan det fortfarande
förekomma lukt. Det påverkar inte smaken på maten
och är inte hälsofarligt.
O
50
10 0
15 0
200
250
O
50
10 0
15 0
200
250
10
Bakplåtar, stekplåt mm tvättas i varmt vatten och
handdiskmedel. Skölj efteråt och torka av tillbehö-
ren.
Rengör tillbehören
11
Använd aldrig en sprucken glaskeramikplat-
ta. Vätska kan vid överkokning och/eller ren-
göring tränga ned till spänningsförande delar.
Bryt strömmen till apparaten och kontakta
serviceavdelningen.
Lägg aldrig alufolie, papper, plast eller
liknande på glaskeramikplattan. En varm
kokzon kan få folie, papper och plast att
smälta eller brinna.
Låt aldrig frityrkokning, smältning av fett,
paraffin eller annat lättantändligt ske obeva-
kat. Vid ev brand ska alla knappar nollställas
och ev spiskåpa ska stängas av. Kväv elden
med ett lock; använd aldrig vatten.
Skrapa genast bort överkokt mat eller vätska
från den varma plattan med rakbladsskrapan.
Spill av socker och sockerhaltiga rätter (mar-
melad, saft och likn), smält plast samt alumi-
niumfolie kan skada plattan.
Placera aldrig ett vått kokkärl på glaskera-
mikplattan.
Var säker på att det inte är sand, socker eller
salt på kokkärlet. Sand kan ge repor, socker
och salt kan förstöra glaskeramikplattan.
Torka alltid av kokkärlet innan det placeras
på glaskeramikplattan.
Den färgade dekorationen på själva glaskera-
mikplattan kan bli sliten och repad efterhand
som den blir använd.
Om du önskar använda glaskeramikplattan
till att ställa ifrån dig saker på, ska glaskera-
mikplattan vara kall. Om en eller flera av
kokzonerna sätts igång när glaskeramikplatt-
tan använts som uppställningsplats, finns risk
för brand eller smältning. En påslagen
glaskeramikplatta som används som uppställ-
ningsplats utgör en fara för användaren och
omgivningarna. En påslagen glaskeramik-
platta som används som uppställningsplats
kan leda till att glaskeramikplattan förstörs.
De föremål som ställs på glaskeramikplattan
ska ha plan botten/yta, så att glaskeramik-
plattan inte belastas onormalt och det därvid
uppstår brott/repor i plattan.
Glaskeramikplattan
Så här använder du
12
Inställning av dubbelkokzon.
Inställning av den lilla kokzonen:
Vrid manöverknappen till den inställning som du
önskar. Se inställningsschema.
Inställning av stor kokzon:
Vrid manöverknappen förbi "9" till stopp. Vrid där-
efter tillbaka till den inställning som du önskar. Se
inställningsschema.
Inställning från stor till liten kokzon:
Stäng av kokzonen och vrid därefter
Manöverknapparna kan ställas in steglöst från 1 till
9, där 9 är högsta steget. Starta på högsta steget och
skruva ned när maten ska beredas vidare. Se inställ-
ningsschema.
Kokzonerna på 14 och 18 cm lämpar sig väl för
uppkokning och vidare tillagning av små och mell-
lanstora portioner. Kokzonen på 21 cm lämpar sig
väl för stekning, uppkokning och vidarekokning av
stora portioner. Kokzonen på 12 cm lämpar sig inte
för uppkokning, men väl för smältning, varmhåll-
ning och tillredning av såser och annat som inte får
dela sig.
Dubbel kokzon
Kokzonerna
13
Trinn Stegfunktion
0 Kokzonen är släckt
1-2 Smältning / varmhållning
3-4-5 Kokning
3-4-5 Stekning, skonsam
6-7 Stekning / bakning
8-9 Frityrstekning
19
Inställningsschema för vanliga kokzoner
Schemat är vägledande. Inställningen beror på gryta, mängd och innehåll. Efter en tid kommer du att lära dig
välja rätt inställning. Se även avsnittet "Råd och tips för användning av kokzonerna"
14
Val av kokkärl
Glaskeramikplattan ställer större krav på kokkärl än
plattor av traditionella gjutjärnsplattor. Var upp-
märksam på följande:
- Aluminium har god värmeledningsförmåga, men
kan efterlämna silverliknande fläckar på plattan.
Fläckarna kan avlägsnas genom att man använ-
der det rengöringsmedel som medföljer spisen
och gnider ordentligt med hushållspapper.
- Grytor och pannor av glas eller med emaljerad
botten med grovt mönster sliter mer på plattan än
andra material.
- Undvik att använda grytor med lackerad botten.
Lackflagor kan lossna och bränna fast på plattan.
Kokkärl för glaskeramikplattan ska:
- Täcka hela kokzonen och får gärna vara lite
större.
- Vara plant eller lätt inåtböjt (max. 1 mm), efter-
som bottnen vid uppvärmning kommer att bukta
utåt.
- Ha helt slät eller finmönstrad botten.
- Vara tjockbottnat:
- Aluminiumgrytor min. 3,5 mm bottentjocklek.
- Stålgrytor min. 5 mm bottentjocklek.
- Pannor min. 5-7 mm bottentjocklek.
Kontrollera kokkärlets planhet genom att ställa
kokkärlet med bottnen uppåt på en bordsskiva och
hålla en linjal på bottnen. En böjd botten, såväl inåt-
böjd som utåtböjd, förlänger kokningstiden och ökar
energiförbrukningen. Om bottnens diameter är för
liten ökas energiförbrukningen och mat som kokar
över bränner fast på den varma kokzonen. Kokkärl
med mycket blank/ljus botten ger lite längre tillag-
ningstid än kokkärl med matt/mörk botten.
15
Råd och tips vid användning av kokzo-
nerna
!
Kokkärlet ska täcka hela kokzonen. Det får
gärna vara lite större. Kom ihåg att en stor gryta
kan ha ett litet innehåll.
!
Kokkärlets botten ska vara plant - den får
gärna bukta inåt en aning. Om botten buktar utåt
förlängs koktiden betydligt. En skev botten kan
öka elförbrukningen med 50%.
!
Använd tätslutande lock på grytan. Utan lock
används mer än tre gånger så mycket el.
!
Spara på vattnet: Koka i så lite vatten som möj-
ligt. Koka potatis och grönsaker i 1, 2 eller 3 dl
vatten.
Använd 1 dl vatten på en 14 cm kokzon.
Använd 2 dl vatten på en 18 cm kokzon.
Använd 3 dl vatten på en 21 cm kokzon.
!
Lägg ett tätslutande lock på grytan. Koka upp på
det högsta steget och skruva ner till lägsta möjli-
ga steg när det ångar kraftigt under locket.
Beräkna koktiden från det att du skruvar ner vär-
men. Vänta med att kolla potatisen/grönsakerna
tills hela koktiden gått.
!
Skruva ner effekten direkt när det kokar. Välj
korrekt inställning. Starta på den högsta inställ-
ningen och skruva ner så lågt som möjligt utan
att maten slutar koka.
!
Utnyttja eftervärmen: Stäng av kokzonen fem
minuter innan koktiden är slut.
!
Använd den varma kokzonen för nästa kokning.
!
Tina upp maten i kylskåpet först.
!
Du sparar energi genom att tillaga maten i en
gryta på en kokzon istället för i ugnen.
Genom att följa råden nedan kan du spara
energi och underlätta rengöringsarbetet.
Tillbehör
På bakplåtarna och på stekplåten har det gjorts två
markeringar, en på varje sida. Sätt in bakplåtarna
samt stekplåten i ugnen så att båda markeringarna
vetter in mot ugnsrummet. Vid temperaturskillnad
och/eller ojämn placering av matvaror på bakplå-
tarna kan plåtarna "slå sig". Detta gäller i synnerhet
vid tillagning av frusen pizza, pommes frites o dyl.
16
Temperaturknappen
Varje gång du använder ugnen ska du ställa in både
funktionsknappen och temperaturknappen.
Funktionsknappen har följande inställningar:
0 ugnen är släckt
6
Varmluft
M
Traditionell ugn
2
Lågenergistekning
E
Pizza
7
Intervallgrill
4
Grill
har följande inställningar:
50-275 °C
Lägg aldrig en alufolie, en bak- eller stekplåt
direkt på ugnsbottnen. Emaljen kan ta skada
pga överhettning. Ugnen blir varm under
användning, så barn ska hållas under uppsikt.
50
10 0
15 0
200
250
Ugnen
O
17
Pizza/paj
Energispar stekning
Under- och overvärme
Varmluft
Är en kombination av varmluft och bottenvärme.
Ringvärmeelementen och bottenvärmeelementen är
inkopplade. Bottenvärmen säkerställer att pizzabott-
narna blir spröda. Den varma cirkulerande luften
tillagar fyllningen och ger denna en gyllene färg. Du
uppnår bäst resultat genom att sätta in pizzan i en
föruppvärmd ugn.
Detta program lämpar sig väl för stekning. Vid detta
program används värmeelementen i topp och botten.
Uppvärmningen i detta program är svagare än i de
övriga programmen. För köttet betyder det att saft
och smak bevaras bättre. Stekning med detta pro-
gram ska ske från kall ugn. Både uppvärmningsti-
den och stektiden är längre med detta program än
med övriga program. I detta program uppnår du bäst
resultat genom att använda en elektronisk stekter-
mometer för mätning av köttets centrumtemperatur.
Ugnen har värmeelement i topp och botten.
Värmeelementen avger strålningsvärme direkt till
matvarorna. Baka och stek på en plåt åt gången
En fläkt bakom ugnens varmluftskärm skickar luft
ut genom luftkanaler på skärmens sidor.
Värmeelement av traditionell ugnstyp samt ett vär-
meelement runt fläkten värmer upp luften. Den
varma luften cirkulerar i ugnsrummet innan den
sugs in genom gittret mitt på skärmen. Vid tillag-
ning med varmluft kan beredningen ske på två plå-
tar samtidigt. Plåtarna placeras på ribba 2 och 5
eller 1 och 4. Temperaturen ska sänkas vid tillag-
ning med varmluft och vara 15-20 % lägre än i en
traditionell ugn.
Max 5 dl vatten
18
Utluftningsläge
Grill
Gratinering
Varje gång som du använt ugnen ska du låta den stå
öppen för utluftning. Om ugnen inte blir utluftad
finns risk för att fukt i ugnsrummet ger upphov till
rostbildning.
Ett grillvärmeelement i toppen av ugnen avger strål-
ningsvärme direkt till matvarorna. Använd galler
och stekplåt i ugnen.
Gratinering är en kombination mellan varmluft och
grill. Varmluftfläkten cirkulerar runt luften i ugns-
rummet. Grillvärmeelementet värmer upp luften till
den inställda temperaturen och håller därefter tem-
peraturen.
Vid tillagning med gratinering ska temperaturen
vara 15-20 % lägre än i traditionell ugn. Vid tillag-
ning med gratinering sker beredningen på bara en
plåt.
19
Stick i mjuka kakor ca 5 min före full tid, så har du
möjlighet att korta av/förlänga baktiden. Resultatet
kan påverkas av receptet, formarnas material, fär-
gen, formen och storleken.
Vid tillagning i mörka metallformar ska formen pla-
ceras på gallret.
Med traditionell ugn får hela ytan en enhetlig färg.
Med varmluft blir bakningen/matlagningen mer
rationell, men färgen ojämnare. För att uppnå bästa
tänkbara resultat ska bakverk/maträtter placeras så
att de inte spärrar av luftströmmen. Dvs att bullar
och liknande ska placeras i raka rader. Avlånga bak-
verk som smala franskbröd, vetelängder, sockerka-
kor o likn ska placeras med ändarna mot bakväggen
och ugnsluckan. Varmluft lämpar sig mindre väl för
bakning av sådant som har högt sockerinnehåll,
eftersom det då krävs hög temperatur under kort tid.
Således blir småkakor bäst i en traditionell ugn.
Varmluft kan bereda olika rätter samtidigt, t ex
förrätt, huvudrätt och dessert. Du ska bara se till att
välja rätter som ska beredas vid samma temperatur.
Gratinering lämpar sig väl för gratinering och
annan matlagning som ska ha gyllene yta, t ex
gräddpotatis, råstekt potatis o likn. Gratinering är
inte lämplig för bakning.
Bakning/matlagning
20
Avläsning och ändring av den inställda
centrumtemperaturen
Stektermometern är mycket varm. Det är risk
att man bränner sig när stektermometern tas
ut ur ugnen.
Bara den medföljande stektermometern får
användas i ugnen. Använd endast originalre-
servdelar vid utbyten.
Stektermometern
1. Tryck en gång på
l
eller
m
-knappen för att
avläsa den inställda centrumtemperaturen.
2. När den inställda centrumtemperaturen visas i
displayen, kan den ändras genom att man trycker
l
eller
m
-knappen.
Köttets centrumtemperatur kan ställas in mellan
30°C och 99°C. Stektermometerns plastdelar ska
vid användning vara minst 4 cm från värmeelemen-
ten i ugnens topparti. Stektermometern får inte
användas vid grillning.
Sensor
sticks in i maten för att mäta
innertemperaturen
Viktigt:
Spetsen av stekspettet ska vara
placerad mitt i steken
Kontakt
Stektermometern ansluts genom
att man sätter stickproppen i
uttaget på ugnens högra sida
Larmet ger signal när den önskade temperaturen är
uppnådd. Ugnen släcks inte automatiskt.
1. Sätt stektermometerns sensor i mitten av steken.
2. Sätt stektermometerns stickpropp i uttaget på
ugnens högra sida.
3. Välj ugnsfunktion och temperatur.
4. Displayen visar en föreslagen centrumtemperatur
i köttet på 60°C.
5. Tryck
l
- eller
m
-knappen, om du önskar
ändra köttets centrumtemperatur.
6. Efter ca 5 sekunder visar displayen 30°C. När
köttets centrumtemperatur stiger till över 30°C,
kan du följa köttets aktuella centrumtemperatur i
displayen.
7. När köttet har nått den inställda centrumtempera-
turen ljuder en signal. Tryck på
l
-eller
m
-
knappen för att bryta signalen.
8. Stäng av ugnen och dra ut stektermometerns
stickpropp ur uttaget. Ta ut köttet med stektermo-
metern ur ugnen.
9. Låt stektermometern bli sittande i köttet under
stekens hela vilotid.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AEG C44006V-A Användarmanual

Typ
Användarmanual