Vär-
melä-
ge
Använd för: Tid Anvisning
1-3 Hollandaisesås, smältning: smör, chok-
lad, gelatin
5-25
minuter
Rör om då och då
1-3 Stanning: omeletter, äggstanning 10-40
minuter
Tillaga med lock
3-5 Sjudning av ris och mjölkbaserade rät-
ter, värmning av färdiglagade rätter
25-50
minuter
Tillsätt minst dubbla mängden väts-
ka som ris, rör om mjölkrätter under
tillagningen
5-7 Ångkoka grönsaker, fisk, kött 20-45
minuter
Tillsätt några matskedar vätska
7-9 Koka potatis 20-60
minuter
Använd max. 1/4 liter vatten för 750
gram potatis
7-9 Tillagning av stora mängder mat, stuv-
ningar och soppor
60-150
minuter
Upp till 3 liter vätska plus ingredi-
enser
9-12 Lätt stekning: schnitzel, cordon bleu,
kotletter, kroketter, korv, lever, ägg,
pannkakor, munkar
efter be-
hov
Vänd efter halva tiden
12-13 Hård stekning, potatiskroketter, njur-
stek, fransyska
5-15
minuter
Vänd efter halva tiden
14 Koka stora mängder vatten, koka pasta, bryna kött (gulash, grytstek), fritera pommes frites
Effektfunktionen är lämplig för att värma upp stora mängder vatten.
Information om akrylamid
Enligt de senaste vetenskapliga rönen kan akrylamid bildas om livsmedel bryns hårt (spe-
ciellt om de innehåller stärkelse), vilket kan utgöra en hälsorisk. Vi rekommenderar därför
tillagning vida låga temperaturer och att inte bryna mat för hårt.
Ljud under användning
Om du hör
• knackande ljud: Är kokkärlet tillverkat av olika material ("sandwichkonstruktion").
• vinande ljud: Använder du en eller flera kokzoner med höga effektnivåer och kokkärlet
är tillverkat av olika material ("sandwichkonstruktion").
• surrande ljud: Använder du höga effektnivåer.
• klickande ljud: Beror detta på elektriska omkopplingar.
• Vissland, surrande ljud: Beror detta på att fläkten är i drift.
Dessa ljud är normala och indikerar inte att något är fel.
Underhåll och rengöring
Rengör produkten efter varje användningstillfälle.
Använd alltid kokkärl med ren botten.
12
Underhåll och rengöring