Whirlpool CP 6V F8 EE Användarguide

Kategori
Ugnar
Typ
Användarguide
CP 6V F8 EE
Cooker with electric oven and electric hob
Instructions for installation and use
Komfur med ovn og elektrisk kogeflade
Bruger- og installeringsvejledning
Spis med elektrisk ugn och häll
Bruksanvisning för instruktion och användning
Liesi uunilla ja sähköisellä tasolla
Asennus- ja käyttöohjeet
Komfyr med stekeovn og elektrisk toppdel
Instruksjoner for installasjon og bruk
Kuchnia elektyczna z piekarnikiem
elektrycznym
Instrukcja obs³ugi i instalacji
GB
SE
FI
NO
PL
1
SE
SÄKERHETSFÖRESKRIFTER
1 Denna utrustning har tillverkats för en icke-professionell
användning inuti bostäder.
2 Innan du använder utrustningen ska du noggrant läsa
föreskrifterna som finns i denna bruksanvisning eftersom
de ger dig viktiga upplysningar beträffande säkerheten
vid installation, användning och underhåll.
3 Ta bort emballaget och kontrollera att utrustningen inte har
skadats under transportmomenten. Vid tvekan är det bättre
att inte använda utrustningen och vänd dig till en utbildad
fackman. Av säkerhetsskäl ska de material som har använts
för emballaget (plastpåsar, skumplast, skruvar o.s.v.) förvaras
utom räckhåll för barn.
4 Installationen ska utföras av utbildad personal enligt
tillverkarens instruktioner. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig
för skador på personer, djur eller föremål som har orsakats
av att dessa föreskrifter har försummats.
5 Den elektriska säkerheten för denna utrustning garanteras
endast då utrustningen är korrekt ansluten till ett fungerande
jordat system och i enlighet med gällande föreskrifter
beträffande elektrisk säkerhet. Kontrollera att detta viktiga
säkerhetskrav alltid respekteras. Vid tvekan ska du låta
kontrollera att detta säkerhetskrav har respekterats av en
utbildad fackman. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig för
eventuella skador som har orsakats på grund av felaktig
jordning av systemet.
6 Innan utrustningen ansluts ska du försäkra dig om att de
data som anges på märkskylten överensstämmer med elnätet.
7 Kontrollera att elmatningen och vägguttagen är anpassade
till den maxeffekt som krävs av utrustningen och som anges
på märkskylten. Vid tvekan ska du vända dig till en utbildad
fackman.
8 Vid installationen ska en flerpols strömbrytare användas med
ett öppningsavstånd mellan kontakterna på minst 3 mm.
9 Om vägguttaget och utrustningens kontakt inte är kompatibla
ska vägguttaget bytas ut mot ett av lämplig typ av en utbildad
fackman. Denne ska särskilt försäkra sig om att uttagets
kabeltvärsnitt är lämpligt för apparatens effektförbrukning. I
allmänhet avrådes användning av adaptrar, grenuttag och/
eller skarvsladdar. Om det skulle visa sig vara nödvändigt att
använda sig av dessa ska endast skarvsladdar, enkla
adaptrar eller multipeldon användas som är i enlighet med
gällande säkerhetsnormer och se till att aldrig överskrida
strömkapacitetsgränsvärdet som anges på skarvsladden eller
det enkla kontaktdonet och den maxeffekt som anges på
multipeldonet.
10 Lämna inte utrustningen ansluten i onödan. Stäng av
utrustningens huvudströmbrytare när den inte används och
stäng av gaskranen.
11 Öppningarna och springorna för ventilation och
värmeutsläpp ska aldrig stängas eller täppas till.
12 Nätkabeln till denna utrustning får inte bytas ut av
användaren. Om kabeln skulle vara skadad eller behöver
bytas ut ska du endast vända dig till ett av de servicecenter
som auktoriserats av tillverkaren.
13 Denna utrustning får endast användas för det
användningsområde som den uttryckligen är avsedd för.
All annan användning (t.ex. uppvärmning av omgivning)
betraktas som otillbörlig och följaktligen farlig.
Tillverkaren kan inte hållas ansvarig för eventuella skador
som beror på otillbörlig, felaktig eller oförsiktig användning.
14 Användning av all sorts elektrisk utrustning medför att vissa
viktiga förhållningsregler ska följas. I synnerhet:
· Rör inte utrustningen med våta eller fuktiga händer eller fötter.
· Använd inte utrustningen barfota.
· Använd inte skarvsladdar, utan att iakttaga särskild
försiktighet.
· Dra inte i elkabeln eller själva utrustningen för att dra ur
kontakten ur vägguttaget.
· Lämna inte utrustningen så att den utsätts för väder och vind
(regn, sol, o.s.v.).
· Tillåt inte barn eller okunniga personer att använda
utrustningen utan uppsikt.
15 Innan något rengörings- eller underhållsmoment utförs ska
utrustningen frånkopplas från elnätet genom att stickkontakten
tas ur eller systemets strömbrytare slås från.
16 Om glasytan skulle gå sönder ska utrustningen omedelbart
kopplas från. För eventuella reparationer ska du endast vända
dig till ett auktoriserat servicecenter och kräva att
originalreservdelar används. Om ovanstående föreskrifter ej
respekteras kan det medföra att utrustningens säkerhet
äventyras.
17 Om du bestämmer dig för att inte längre använda utrustningen
råder vi dig att skära av elkabeln, efter att först ha tagit ur den
ur vägguttaget. Vi råder dig dessutom att se till att de delar av
utrustningen som kan utgöra fara (i synnerhet för barn som
kan använda sig av den obrukbara utrustningen i sina lekar)
görs ofarliga.
18 Spishällen av VTC är motståndskraftig mot
temperaturändringar och stötar. Kom dock ihåg att knivar och
vassa köksredskap kan förstöra ytan på spishällen. Om detta
skulle inträffa ska du omedelbart ta ur stickkontakten och
vända dig till ett lokalt servicecenter.
19 Kom ihåg att spishällen fortsätter att vara varm åtminstone en
halv timme efter det att den har stängts av. Placera inte kokkärl
eller andra föremål på den varma ytan.
20 Undvik att ställa föremål på spishällens glasyta.
21 Sätt inte på värmeytorna om det finns aluminiumplåtar eller
plastföremål på spishällen.
22 Håll dig på avstånd från de uppvärmda ytorna.
23 När du använder små hushållsapparater i närheten av
spishällen ska du var försiktig så att inte elsladden till dessa
hamnar på spisens varma ytor.
24 Kastrullhandtagen ska vändas inåt för att undvika att man
oavsiktligt stöter emot dem så att de faller ned från spisen.
25 När kokytan sätts på ska du alltid genast ställa en kastrull på
ytan för att förhindra att den överhettas för snabbt. I annat fall
kan uppvärmningselementen skadas.
26 Säkerhetsföreskrifter före första användning. Limmet som
har använts för att tillsluta glaset kan lämna spår efter fett. Vi
rekommenderar att du tar bort dessa spår innan utrustningen
används med en rengöringsprodukt som inte är slipande.
Under de första användningstimmarna kan du känna en
gummilukt som snabbt kommer att försvinna. Ugnens
värmeisolering och fettrester från tillverkningen kan ge rök
och otrevlig lukt under de första användningsminuterna. När
du använder ugnen första gången råder vi dig att värma upp
ugnen cirka en halvtimme med max. temperatur. Ugnen ska
vara tom.
27 Kontrollera alltid att vreden är i läge ”0” när apparaten inte
används.
28 Om spisen placeras på en sockel ska du vidta nödvändiga
åtgärder så att inte utrustningen halkar ned från själva
sockeln.
29 När ugnen och grillen används värms utrustningen upp
påtagligt vid ugnsluckans glas och omgivande delar. Försäkra
dig om att barn inte närmar sig spisen för att leka med den.
Om du önskar en högre säkerhet kan du vända dig till vårt
huvudkontor eller till våra auktoriserade tekniska servicecenter
(se bifogad lista) för en extra skyddsanordning för barn. Vid
beställning ska du uppge förkortningen: BAB - följt av
utrustningens modell.
30 Tillbehören som kan komma i kontakt med livsmedlen är
tillverkade av material som är i enlighet med vad som
föreskrivs i gällande direktiv.
2
SE
Beskrivning och användning av värmezoner
A Strålningselement, 1 200 W
B Strålningselement, 1 700 W
C Kontrollampor för kvarstående värme
M Kontrollampa för de elektriska plattornas funktion
E Kontroller för val av platta
F Termostat
G Funktionsväljare
I Kontrollampa för påslagen elektrisk ugn
B
A
B
A
1
8
2 3 4 5 6
7
9
10
A
1 Ugnsbelysning
2 Inställning av timer/klocka
3 Tillagningens sluttid
4 Tillagningstidens längd
5 Minskning, minuter
6 Ökning, minuter
7 Indikator påslagen timer
8 Indikator för pågående föruppvärmning (m blinkande) eller
tillagning (m fast)
9 Indikator för programmering av tillagningstid/tillagningens
sluttid
10 Indikator för blockerad lucka
Beskrivning av värmeelement
Strålningselementen består av cirkelformiga värmeelement.
Värmeelementen blir röda efter endast 10-20 sekunder efter att
de har satts på.
Kontrollvreden på de speciella tillagningszonerna (E).
Varje tillagningszon är försedd med ett kontrollvred med vilken
du kan välja mellan 12 olika temperaturer, från minimivärde 1
till maximivärde 12.
Kontrollampa för de elektriska plattornas funktion (M)
Den tänds när något av de elektriska värmeelementen på
spishällen är tillslaget.
Kontrollampor för kvarstående värme. Det finns en lampa
för varje tillagningszon (C):
De indikerar att respektive zon har en temperatur som
överstiger 60 °C. Lampan fortsätter att vara tänd även efter
att elementet har stängts av (endast vissa modeller).
Läge Strålningsplatta
0
Avstängd
1
För att smälta smör och choklad
2
3
r att värma vätskor
4
5
r krämer och såser
6
7
För kokning
8
9
För stekar
10
11
För stora mängder kokkött
12
För fritering
3
SE
7 Cuochi
kombinerar fördelarna hos traditionella ugnar med
fri konvektion (traditionell ugn) med dem som finns hos mo-
derna ugnar med forcerad konvektion (varmluftsugn).
Det är en mycket allsidig utrustning som gör att du på ett
enkelt och säkert sätt kan välja mellan 7 olika tillagningssätt.
De olika funktionerna väljs med hjälp av inställningsvredet L
som finns på panelen.
Obs: När du använder ugnen första gången råder vi dig till att
låta den vara igång under cirka en halvtimme med termostaten
på max. läge och stängd lucka. När denna tid förflutit ska du
öppna luckan och vädra rummet. Den lukt som ibland uppstår
vid detta moment beror på avdunstningen från de ämnen som
använts för att skydda ugnen under perioden mellan
tillverkningen och installationen av produkten.
Frånkoppling av Demo Mode
Om texten DEMO ON visas på displayen ska du vrida
inställningsvredet L till läget 0 och tryck sedan på knapparna
i följd från 1 till 6 för att ställa in spisens funktionssätt.
Inställning av digitaluret
Klockan kan endast ställas in med vredet L i läge 0.
Efter nätanslutningen eller efter ett strömavbrott ska tiden
ställas in genom att trycka in knappen 2 tills tiden åter visas
på displayen och justera sedan med knapparna
s
och/
eller
t
.
Timerfunktion
Kom ihåg att timern inte kontrollerar påslagningen och
avstängningen av ugnen, den ger endast ifrån sig en ljudsignal
när den inställda tiden har förflutit. Ljudsignalen kan avbrytas
genom att du trycker på vilken knapp som helst.
Tryck på knappen 2 för att ställa in timern och justera med
knapparna
s
och/eller
t
. Symbolen
n
påminner om att
timern är aktiv.
I slutet av nedräkningen hörs en ljudsignal som stängs av
efter 1 minut eller efter att någon av knapparna trycks ned.
OBS! När displayen visar “end” kan inte timern ställas in.
Ugnsbelysning
När ugnen är avstängd kan ugnsbelysningen tändas eller
släckas när som helst genom att trycka på knappen 1 eller
genom att öppna luckan. Under tillagning är ugnsbelysningen
alltid tänd.
Kylfläkt
För att sänka den utvändiga temperaturen är vissa modeller
utrustade med en kylfläkt som skapar en luftstråle som
kommer ut mellan frontpanelen och ugnsluckan.
Notering: Efter tillagningen förblir fläkten aktiverad tills
ugnen är tillräckligt avsvalnad.
Notering: Vid funktionerna Snabb tillagning och Bakverk
startar fläkten automatiskt endast vid varm ugn.
OBS! Apparaten är utrustad med ett felsökningssystem för
att upptäcka eventuella felfunktioner. Användaren informeras
med meddelanden av typ Er
xy
(
xy
= nummer mellan 01 och
99). I dessa fall är det nödvändigt med ingrepp från
servicecentret eftersom ugnen inte fungerar.
Användning av ugnen
Notering: Med blockerad ugnslucka (t.ex. direkt efter att en
SNABBRENGÖRING har avslutats) går det inte att starta en
tillagning på grund av den höga temperaturen inuti ugnen.
Displayen indikerar detta läge med texten HOT. Endast efter att
nyckelsymbolen har slocknat går det att starta en ny tillagning.
Genom att vrida på vredet L går det att välja önskat
tillagningsprogram.
Ugnen går direkt till föruppvärmningsfasen och symbolen
m
blinkar på displayen och tillagningstemperaturen för valt program
visas: Om du önskar en annan tillagningstemperatur kan du
ändra den genom att helt enkelt vrida på vredet “M”.
När uppvärmningen har slutförts hörs tre ljudsignaler i följd och
symbolen
m
visas permanent. I detta läge kan du ställa in
maten som ska tillagas i den väl uppvärmda ugnen.
Notering: För funktionerna SNABB TILLAGNING och GRILL
saknas föruppvärmningsfasen.
Kom ihåg att det alltid går att göra följande under tillagningen:
Ändra programmet genom att vrida på vredet L.
Ändra temperaturen genom att vrida på vredet M.
Programmera längden och sluttiden för tillagningen (se
avsnittet Programmering av tillagning).
Avbryta tillagningen när som helst genom att vrida vredet L
till läget 0.
Ställa in timern.
OBS! Använd den första falsen nedanifrån endast vid grillning
eller när grillspettet används och sätt in den medföljande
ugnspannan för att samla upp sky och/eller fett (finns endast
på vissa modeller). För övriga tillagningar ska du aldrig använda
den nedersta falsen och ställ aldrig föremål på ugnsbotten
medan du använder ugnen eftersom det kan orsaka skador
på emaljen. Placera alltid dina kokkärl (ugnsformar, aluminium
o.s.v.) på gallret som följer med utrustningen och som finns
isatt i ugnens falsar.
Traditionell ugn a
Läge termostatvred M: Mellan 40 °C och 250 °C.
I detta läge tänds det nedre och övre värmeelementet. Det är
“mormors” klassiska ugn som förts till en exceptionell nivå
för fördelning av temperaturen i kombination med en låg
förbrukning. Den traditionella ugnen förblir oöverträffad i de
fall då rätter ska tillagas som består av två eller fler ingredienser
som tillsammans bildar en rätt, som t.ex. revbensspjäll,
ugnsgratinerad fisk, ugnsbakad fisk, kalvkött med ris o.s.v.
Resultatet blir utmärkt vid tillagning av rätter som består av
ox- eller kalvkött såsom: Stekar, grytor, gulasch, vilträtter,
bringa eller karré av gris som kräver en långsam tillagning
med konstant tillförsel av vätska. Det är dessutom det bästa
sättet för gräddning av efterrätter, frukträtter och för tillagning
i täckta kärl som är särskilt avsedda för ugnsbakning. När du
lagar mat i den traditionella ugnen ska endast en fals användas
eftersom värmen fördelas dåligt om man använder sig av flera
falsar. Genom att använda de olika falsarna som finns till
förfogande kan du fördela värmen mellan den övre och nedre
delen. Om tillagningen kräver högre under- eller övervärme,
använd respektive nedre eller övre fals.
Tillagning på flera falsar b
Läge termostatvred M: Mellan 40 °C och 250 °C.
Värmeelementen aktiveras omväxlande och fläkten sätts i
funktion. Eftersom värmen är konstant och jämn i hela ugnen
bryner och steker varmluften maten lika i alla dess punkter.
Du kan även tillaga flera rätter samtidigt som är olika
ANVÄNDNING
4
SE
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
sinsemellan, om de bara har likartade tillagningstemperaturer.
Det går att använda max. 2 falsar samtidigt genom att följa
föreskrifterna som anges i avsnittet Samtidig tillagning på
flera falsar.
Denna funktion är särskilt lämplig för rätter som ska
gratineras och för rätter som kräver en relativt lång
tillagningstid som till exempel: Lasagne, ugnsgratinerade
makaroner, ugnstekt kyckling och potatis o.s.v.
Anmärkningsvärda fördelar uppnås vid tillagning av
stekar eftersom den förbättrade temperaturfördelningen
gör att du kan använda lägre temperaturer som reducerar
förlusten av köttsaft vilket ger ett mörare kött med mindre
viktförlust. Samtidig tillagning på flera falsar är särskilt
uppskattad för tillagning av fisk som kan göras i ordning
med minimala tillsatser av fett utan att smak och utseende
förändras. Utmärkt resultat erhålls när man tillagar
bräserade grönsaker som squash, äggplantor, paprika,
tomater o.s.v.
Efterrätter: Säkra resultat får du när du gräddar jästa
bakverk.
Varmluftsfunktionen kan även användas till att snabbt tina
vitt eller rött kött, bröd genom att du ställer in en temperatur
på 80 °C. För att tina ömtåligare livsmedel kan du ställa in 60
°C eller endast använda dig av kalluftsventilationen genom
att ställa termostatvredet på 0 °C.
Grill d
Läge termostatvred M: 50 %, 75 %, 100 %.
Det övre värmeelementet sätts på och grillspettet startar (om
sådant finns).
Grillens höga och direkta temperatur gör att matens yta
omedelbart bryns och förhindrar att köttsaften rinner ut,
vilket gör att innanmätet blir mörare. Grillning lämpar
sig särskilt för de rätter som kräver hög yttemperatur:
Stekar av nöt eller kalv, entrecote, filé, hamburgare o.s.v.
Tillaga med stängd ugnslucka
Några användningsexempel återges i avsnittet Praktiska råd
vid tillagningen.
Notering: Genom att vrida på vredet M visar displayen 3
olika procentsatser för energi: Min. nivå (50 %), medelnivå
(75 %) och max. nivå (100 %).
Gratinera e
Läge termostatvred M: Mellan 40 °C och 250 °C.
Det övre värmeelementet sätts på och fläkten och grillspettet
startar (om sådant finns).
Denna funktion förenar den termiska strålningen i en enda
riktning med den forcerade varmluftsventilationen inuti ugnen.
Detta förhindrar att ytorna bränns genom att värmen ökar och
tränger bättre in i maten. Utsökta resultat uppnås när
ventilationsgrillen används för tillagning av grillspett med kött
och grönsaker, korv, revbensspjäll, lammkotletter, grillad
kyckling, vaktlar, fläskfilé o.s.v.
Gratinera med stängd ugnslucka genom att ställa in en
max. temperatur på 200 °C.
Gratineringsfunktionen är oöverträffad vid tillagning av
hälleflundra, tonfisk, svärdsfisk, fylld bläckfisk o.s.v.
Pizzaugn w
Läge termostatvred M: Mellan 40 °C och 250 °C.
Det nedre och det runda värmeelementet aktiveras och fläkten
sätts i funktion. Denna kombination gör att ugnen värms upp
snabbt tack vare den betydande effekt som frigörs (2 800 W)
med en stark värmealstring som i huvudsak kommer
nedanifrån.
Funktionen Pizzaugn är särskilt lämplig för de rätter som kräver
mycket värme, som till exempel: Pizza och stora stekar.
Använd endast en ugnspanna eller ett galler åt gången. Om
två ugnspannor ändå används ska dessa byta plats efter halva
tillagningstiden.
Bakverk u
Läge termostatvred M: Mellan 40 °C och 250 °C.
Det nedre värmeelementet aktiveras och fläkten sätts igång
för att ge en skonsam och jämn värme inuti ugnen.
Denna funktion är lämplig för känsliga rätter, särskilt efterrätter
som ska jäsas och vissa tillagningar på tre falsar samtidigt.
Några exempel: Petit choux, kakor och kex, smördegskakor,
sockerkakor och grönsakspajer o.s.v.
Snabb tillagning v
Läge termostatvred M: Mellan 40 °C och 250 °C.
Värmeelementen aktiveras och fläkten sätts igång för att ge
en konstant och jämn värme inuti ugnen.
Denna funktion är särskilt lämplig för snabba tillagningar (ingen
föruppvärmning krävs) av snabbmat (t.ex.: frysta eller
färdiglagade rätter) och för vissa tillagningar.
Vid tillagning med funktionen Snabb tillagning får du bästa
resultat genom att endast använda en fals (den 2:a nedanifrån),
se tabellen Praktiska råd vid matlagningen.
Upptining U
Läge termostatvred M: Vilket som helst.
Fläkten som är placerad på ugnens botten gör att
rumstempererad luft cirkulerar runt maten. Funktionen är
avsedd för upptining av all typ av mat, men i synnerhet för
känsliga rätter som inte ska värmas som t.ex.: Glasstårtor,
efterrätter med kräm, grädde eller frukt. Upptiningstiden
förkortas ungefär till hälften. Vad gäller kött, fisk eller bröd kan
upptiningen påskyndas med funktionen Samtidig tillagning
genom att ställa in en temperatur på 80 - 100 °C.
Automatisk rengöring med Snabbrengöring
V
Detta är funktionen för fullständig rengöring av ugnen. För
information angående Snabbrengöring, se avsnittet Automatisk
rengöring med Snabbrengöring.
Apparaten är försedd med ett system som medger att tillagningen/
pyrolysen startar från den punkt där den har avbrutits vid
strömavbrottet, om temperaturen inuti ugnen inte har sjunkit under
ett alltför lågt värde. Kom ihåg att denna funktion stängs av när
vreden L och M vrids under strömavbrottet. Kom ihåg att ställa
in tiden efter tillagningen/pyrolysen.
NOTERING
Kom ihåg att programmeringarna av tillagningar/pyrolyser i väntan
på start inte återställs (av säkerhetsskäl) när elströmmen kommer
tillbaka.
Återställning efter strömavbrott
5
SE
Programmeringen av längden och/eller sluttiden av tillagningen
ska göras efter att du valt önskad funktion.
Programmering av tillagningstid
Tryck på knappen 4 och ställ sedan in tillagningstidens längd
med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 4 för att spara
inställningen och på displayen visas omväxlande vald
temperatur (som kan ändras med vredet M) och kvarstående
tid för tillagningens slut. När denna tid har förflutit visas “end”
på displayen och en sekvens med ljudsignaler hörs för att
indikera att tillagningen har avslutats.
Tryck på någon av knapparna för att stänga av ljudsignalen.
Vrid på vredet L till läget 0 för att ta bort texten “end”.
Exempel
Klockan är 9:00 och en tillagningstid ställs in på 1 timme och
15 minuter. Tillagningen avbryts automatiskt klockan 10:15.
Tid
Tillagningstid = 1.15
Manuell
start
Automatiskt slut
Programmering av tillagningens sluttid
Tryck på knappen 3 och ställ sedan in tillagningens sluttid
med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 3 för att spara
inställningen och displayen påminner dig omväxlande om vald
temperatur och kvarstående tid för tillagningens slut.
När denna tid har förflutit visas “end” på displayen och en
sekvens med ljudsignaler hörs för att indikera att tillagningen
har avslutats.
Tryck på någon av knapparna för att stänga av ljudsignalen.
Vrid på vredet L till läget 0 för att ta bort texten “end”.
Programmering av tillagning
Exempel
Klockan är 9:00 och tillagningens sluttid ställs in på 10:15.
Tillagning varar 1 timme och 15 minuter.
Tid
Tillagningstid = 1.15
Manuell
start
Automatiskt slut
Programmering av en senarelagd tillagning
Tryck på knappen 4 och ställ sedan in tiden med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 4 för att spara inställningen
och på displayen visas omväxlande temperaturen och tidigare
vald tid.
Tryck på knappen 3 och ställ sedan in tiden med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 3 för att spara inställningen
och displayen påminner dig omväxlande om sluttid och inställd
temperatur.
Exempel
Klockan är 9:00 och en tillagningstid ställs in på 1 timme och
15 minuter och en sluttid på 12:30. Tillagningen börjar
automatiskt klockan 11:15.
Programmerat slut
Tillagningstid = 1 timme
och15 minuter och
programmerat slut kl. 12.30
Automatisk
start
Symbolen A påminner dig om att du har programmerat längden
och/eller sluttiden för tillagningen.
Ta bort en programmering
För att ta bort någon av programmeringarna vrider du vredet
L till läget 0.
När funktionen Snabbrengöring aktiveras nås en temperatur
på 500 °C inuti ugnen. Denna temperatur är nödvändig för att
karbonisera kvarstående rester. Genom ugnsluckans fönster
kan du se hur vissa partiklar tänds vid deras karbonisering
(pyrolys) när de kommer i kontakt med värmeelementen: Det
rör sig om en omedelbar förbränning som är ett fullständigt
normalt fenomen som inte innebär någon typ av fara.
Några nyttiga råd före den automatiska rengöringen
1- Försök att ta bort de mer grövre kvarstående
livsmedelsresterna med en fuktig svamp.
Rengöringsprodukter eller någon annan typ av produkt som
rekommenderas för rengöring av ugnar får absolut inte
användas.
2- Ta ut alla tillbehör ur ugnen. Dessa är inte konstruerade
för att tåla så höga temperaturer. Dessutom kan vissa tillbehör
försämra resultatet av den automatiska rengöringen genom
att förhindra värmecirkuleringen på alla väggar. Tillbehören
kan rengöras enkelt precis som normalt diskgods (även i
diskmaskin).
3- Häng inte kökshanddukar på handtaget.
OBS! Under den automatiska rengöring kan ytorna bli
mycket varma. Håll barn på avstånd.
Start av Snabbrengöring
Stäng luckan.
Vrid inställningsvredet i läge V
För att programmera längden och/eller sluttiden för
Snabbrengöringen ska du följa anvisningarna i avsnittet
Programmering av Snabbrengöring. Kom ihåg att det går att
välja mellan en tidslängd mellan 60 och 120 minuter beroende
på hur smutsig din ugn är.
Säkerhetsanordningar
På grund av den höga temperaturen är ugnen utrustad med
vissa säkerhetsanordningar:
Automatisk rengöring med Snabbrengöring
6
SE
Luckan blockeras automatiskt så fort temperaturen når
höga värden för att undvika risk för brännskador.
Av säkerhetsförebyggande skäl avbryts elmatningen till
värmeelementen om en felfunktion uppstår.
Efter att luckan har blockerats går det inte längre att ändra
inställningarna av längden och sluttiden för tillagningen.
Om temperaturen i området för utrustningens elektriska
komponenter har nått ett visst säkerhetsgränsvärde går
det inte att starta Snabbrengöringen. På displayen visas
texten HOT. Vänta tills kylfläkten har stängts av innan
Snabbrengöringen startas.
Vad händer i slutet av den automatiska rengöringen?
I slutet av den automatiska rengöringen visas ”end” på
displayen och en ljudsignal hörs som kan stängas av genom
att trycka ned någon av knapparna. När vredet L vrids till
läget 0 försvinner texten “end”.
För att kunna öppna ugnsluckan måste du vänta tills
temperaturen i ugnen sjunker till en acceptabel nivå.
I detta läge går det att se om det finns avlagringar av vitt
damm på ugnens botten och väggar. Ta bort dammet med en
fuktig svamp när ugnen har svalnat fullständigt.
Om du istället vill passa på att dra nytta av den lagrade
värmen för att starta en ny tillagning kan dammet även vara
kvar. Dammet utgör inte någon fara för livsmedlen som ska
tillagas.
OBS! För maximal effektivitet och livslängd för
utrustningen rekommenderas att spishällen är avstängd
vid den automatiska rengöringen.
Automatisk rengöring med Snabbrengöring
Först ska funktionen Snabbrengöring väljas och programmera
sedan längden och/eller sluttiden för Snabbrengöringen inom
10 minuter.
Programmering av Snabbrengöringens tidslängd
Tryck på knappen 4 och ställ sedan in tiden med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 4 för att spara inställningen och på
displayen visas kvarstående tid för Snabbrengöringens slut.
När denna tid har förflutit visas “end” på displayen och en sekvens
med ljudsignaler hörs för att indikera att rengöringscykeln har
avslutats.
Tryck på någon av knapparna för att stänga av ljudsignalen.
Vrid på vredet L till läget 0 för att ta bort texten “end”.
Exempel
Klockan är 9:00 och en tidslängd för Snabbrengöring ställs in
på 1 timme och 15 minuter. Tillagningen avbryts automatiskt
klockan 10:15.
Tid
Tillagningstid = 1.15
Manuell
start
Automatiskt slut
Programmering av snabbrengöringens sluttid
Tryck på knappen 3 och ställ sedan in tiden med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 3 för att spara inställningen och på
displayen visas kvarstående tid för Snabbrengöringens slut.
När denna tid har förflutit visas “end” på displayen och en sekvens
med ljudsignaler hörs för att indikera att Snabbrengöringen har
avslutats.
Tryck på någon av knapparna för att stänga av ljudsignalen.
Vrid på vredet L till läget 0 för att ta bort texten “end”.
Programmering av Snabbrengöring
Exempel
Klockan är 9:00 och Snabbrengöringens sluttid ställs in på
10:15. Snabbrengöringen varar 1 timme och 15 minuter.
Tid
Tillagningstid = 1.15
Manuell
start
Automatiskt slut
Programmering av en senarelagd Snabbrengöring
Tryck på knappen 4 och ställ sedan in tiden med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 4, inställningen sparas och visas på
displayen.
Tryck på knappen 3 och ställ sedan in tiden med knapparna
s
och
t
. Tryck på knappen 3 för att spara inställningen och
displayen påminner dig omväxlande om sluttid och inställd
tidslängd.
Exempel
Klockan är 9:00 och en tillagningstid ställs in på 1 timme och
15 minuter och en sluttid på 12:30. Snabbrengöringen börjar
automatiskt klockan 11:15.
Programmerat slut
Tillagningstid = 1 timme
och15 minuter och
programmerat slut kl. 12.30
Automatisk
start
Symbolen A påminner dig om att du har programmerat längden
och/eller slutttiden för Snabbrengöringen.
Ta bort en programmering
För att ta bort någon av programmeringarna vrider du vredet L
till läget 0.
7
SE
1 kylfläkten fungerar med låg hastighet i början av
Snabbrengöringens cykel,
2 elsystemets strömbegränsare löser ut när Snabbrengöringen
används: Det har inträffat en överbelastning av elnätet (i
samband med användning av annan elektrisk utrustning),
3 ugnsluckan är blockerad under Rengöringscykeln: Detta är
en säkerhetsåtgärd. Luckan öppnas endast efter att ugnen
har svalnat fullständigt,
4 det förekommer små fläckar på ytorna inuti ugnen efter
Snabbrengöringscykeln: Det rekommenderas att ta bort
grövre matrester innan den automatiska rengöringen och
ställa in en tidslängd för rengöringen som är lämplig för
mängden smuts i ugnen,
5 det fortfarande kommer ut ventilationsluft ur ugnen under
en viss tid efter att tillagningen har avslutats: Det beror på
den normala nedkylningsfasen av ugnsutrymmet,
6 det övre värmeelementet inte alltid är tillslaget (röd färg) vid
funktionen grill: Funktionen kontrolleras av en termostat,
7 det kommer ut en ångpust ur ugnen om luckan öppnas under
tillagningen,
8 det bildas vattendroppar eller ånga inuti ugnen om mat
lämnas kvar i ugnen efter tillagningen,
OROA DIG INTE OM
Ugnen erbjuder ett brett utbud av möjligheter för att tillaga all
sorts mat på bästa sätt. Med tiden kommer du att lära dig att
utnyttja denna lättanvändbara utrustning på bästa sätt. De
rekommendationer som ges här nedan är endast allmänna
råd som du kan lägga till dina egna personliga erfarenheter.
Samtidig tillagning på flera falsar
Om du vill tillaga mat på flera falsar kan du antingen använda
funktionen Bakverk u eller funktionen b Samtidig
tillagning. Endast dessa funktioner medger tillagningen på
flera falsar.
För tillagning av mat på fler falsar ska du använda funktionen
Bakverk u som medger samtidig tillagning på tre falsar (1:a,
3:e och 5:e). Några exempel anges i tabellen Praktiska råd
vid tillagning. För andra tillagningar på fler falsar, använd
funktionen b Samtidig tillagning och ta hänsyn till följande
rekommendationer:
Ugnen har 5 falsar. Vid varmluftstillagning ska du använda
två av de tre mittfalsarna: Den nedersta och den översta
träffas direkt av varmluften vilket kan göra att känsligare
rätter kan brännas.
Använd normalt den 2:a och den 4:e falsen nedifrån och
placera den mat som kräver högre värme på den 2:e falsen.
När du t.ex. tillagar stekar och annan mat samtidigt ska du
sätta steken på den 2:a falsen och lämna den 4:e till
känsligare rätter.
När du tillagar rätter som kräver olika tillagningstider och
temperaturer samtidigt ska du ställa in en medeltemperatur
mellan de båda. Ställ den ömtåligaste rätten på den 4:e falsen
och ta den ut den maträtt som har den kortaste
tillagningstiden ur ugnen först.
Använd ugnspannan på den nedre falsen och gallret på den
övre.
Användning av funktionen Snabb tillagning
Denna funktion är funktionell, snabb och praktisk för tillagning
av snabbmatsprodukter (t.ex.: frysta eller färdiglagade rätter)
och annat. Användbara råd anges i tabellen Praktiska råd vid
matlagning.
Användning av grill
Ugnen ”7 Cuochi” erbjuder olika grillfunktioner. Använd
funktionen d grill med stängd lucka och placera maten i
mitten av gallret på den 3:e eller 4:e falsen nedifrån. Placera
ugnspannan på den 1:a falsen nedanifrån för att samla upp
Praktiska råd vid matlagning
sky och/eller fetter. När denna funktion används
rekommenderas att max. energinivå ställs in. Det är går dock
att ställa in lägre nivåer genom att helt enkelt vrida på
termostatvredet till önskad nivå.
Funktionen e Gratinera, endast med stängd ugnslucka,
är mycket användbar för snabba grillningar. Grillens
värmefördelning ger en fin stekyta samtidigt som de inre
delarna blir genomstekta. Du kan även använda den vid
slutfasen vid tillagning av maträtter som behöver en stekyta,
den är till exempel idealisk för att ge färg till pastarätter. När
du använder dig av denna funktion ska du placera gallret på
den 2:a eller 3:e falsen nedanifrån (se tillagningstabell). Efter
detta ska du ställa en ugnspanna på den 1:a falsen för att
samla upp fettet och förhindra att rök bildas.
Viktigt! Gratinering ska ske med stängd lucka så att du
tillsammans med ett gott resultat erhåller en rejäl
energibesparing (10 % cirka).
När du använder denna funktion råder vi dig att ställa
termostaten på 200 °C, eftersom detta är den optimala
konditionen som grundar sig på infraröd strålning. Detta betyder
dock inte att lägre temperaturer inte kan användas, vilket görs
genom att helt enkelt vrida termostatvredet till önskad
temperatur.
Bästa resultat av grillfunktionerna får du om du placerar
gallret på de sista falsarna med början nedanifrån (se
tillagningstabell). Efter detta ska du ställa den medföljande
ugnspannan på den nedersta falsen för att samla upp fettet
och förhindra att rök bildas.
Tillagning av bakverk
Vid tillagning av bakverk ska dessa alltid ställas in i varm
ugn. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen för att undvika
att bakverket sjunker ihop. I allmänhet:
För torrt bakverk
Ö
ka temperaturen med 10°C nästa
g
ån
g
och minska
g
räddnin
g
stiden.
Bakverket sjunker ihop
Använd mindre vätska och sänk temperaturen med
10°C.
Bakverket är mörkt ovanpå
Sätt in det län
g
re ned, ställ in en lä
g
re temperatur och
rlän
g
g
räddnin
g
en.
8
SE
Praktiska råd vid matlagning
Gräddning av pizza
För att grädda pizza på rätt sätt ska du använda dig av
funktionen w Pizzaugn:
Föruppvärm ugnen ordentligt under åtminstone 10 minuter.
Använd en form av lätt aluminium som ska placeras på
det medlevererade gallret. Om du använder ugnspannan
förlängs gräddningstiderna och det är svårt att erhålla en
spröd pizza.
Öppna inte ugnen för ofta under gräddningen.
Om du gräddar pizzor med mycket fyllning (capricciosa,
quattro stagioni) råder vi dig att lägga på mozzarellaosten
efter halva gräddningstiden.
Vid samtidig tillagning på flera falsar (upp till två)
rekommenderas det att använda funktionen Samtidig
tillagning på flera falsar b eftersom funktionen pizzaugn
w gräddar den 1:a falsen nedanifrån hårdare.
Tillagning av fisk och kött
Använd temperaturer mellan 180 °C och 200 °C för vitt kött,
fågel och fisk.
För rött kött som man vill ha välstekt på ytan och saftigt inuti
är det lämpligt att börja med en hög temperatur (200 °C-220
°C) under en kort tid för att därefter sänka den.
Allmänt kan sägas att ju större steken är desto lägre ska
temperaturen vara och desto längre ska tillagningstiden vara.
Placera köttet som ska tillagas mitt på gallret och ställ in
ugnsformen för att samla upp fett under.
Sätt in gallret så att maten befinner sig mitt i ugnen. Om du
vill ha mer undervärme ska du använda de nedersta falsarna.
Om du vill ha stekar med mycket smak (särskilt anka och
vilt) ska du späcka köttet med späck eller sidfläsk och placera
det upptill i ugnen.
Regelbundet underhåll och rengöring av spisen
Innan varje operation ska du frånkoppla spisen elektriskt.
För att spisen ska hålla länge är det nödvändigt att du ofta
gör rent spisen noggrant och kom ihåg att:
vid rengöring ska inte ångrengöringsapparater
användas,
de emaljerade delarna och de självrengörande panelerna,
om sådana förekommer, ska rengöras med ljummet vatten
utan användning av skurpulver och frätande ämnen som
kan skada dem,
insidan av ugnen ska göras rent regelbundet (medan den
fortfarande är ljummen) med varmt vatten och
rengöringsmedel. Skölj och torka därefter noggrant,
flamspridarna ska rengöras regelbundet med varmt vatten
och rengöringsmedel. Var noga med att ta bort alla
förhårdnader,
För spisar utrustade med automatisk tändning ska slutdelen
på den elektriska anordningen för omedelbar tändning
rengöras regelbundet. Kontrollera dessutom att hålen för
flamspridarnas hål för gasutlopp inte är igensatta,
rostfritt stål kan få fläckar om det under lång tid utsätts för
starkt kalkhaltigt vatten eller starka rengöringsmedel (som
innehåller fosfor). Vi råder dig att skölja rikligt och torka
efter rengöringen. Torka dessutom upp det vatten som
eventuellt runnit över,
modeller försedda glaslock ska rengöras med varmt vatten.
Undvik att använda grova trasor eller slipande ämnen.
OBS! Stäng inte locket om gasbrännarna fortfarande
är varma. Ta bort eventuella vätskor på locket innan
det öppnas.
Viktigt! Kontrollera regelbundet gasslangens skick och byt ut
den så fort den uppvisar skador. Det rekommenderas att byta
ut gasslangen årligen.
Byte av lampan inuti ugnen
Innan något moment utförs ska ugnen frånkopplas från
elnätet genom att dra ur kontakten eller slå från
huvudströmbrytaren för ugnens nätanslutning.
Använd dig av ett smalt och platt föremål (skruvmejsel,
skaftet på en sked o.s.v.) för att ta bort glaslocket.
Skruva loss lampan och byt ut den mot en lampa med
likvärdiga egenskaper:
- Spänning 230/240 W
- Effekt 15 W
- Sockel E 14
Montera tillbaka glaslocket. Var uppmärksam på att placera
tätningslisten korrekt.
Underhåll av kranar
Med tiden kan det hända att en kran blockeras eller blir svår
att öppna eller dra åt. I sådant fall måste kranen bytas ut.
OBS! Denna operation ska utföras av en tekniker som
auktoriserats av tillverkaren.
Bra gräddat utanpå men klibbigt inuti
Använd mindre vätska, sänk temperaturen och öka
g
räddnin
g
stiden.
Bakverket fastnar på plåten
Smörj plåten väl och strö över lite mjöl eller använd
bakplåtspapper
Jag utnyttjade mer än en nivå (funktionen ”
ventilerad ugn”) och alla bakverken är inte färdiga
samtidigt
Baka vid en lägre temperatur.
Det är inte nödvändigt att ta ut alla bakverken vid
samma tidpunkt.
lock
tätning
lampa
fördjupning
9
SE
Praktiska råd vid matlagning
Vald
inställning
Typ av mat Vikt
(kg)
Gallrets läge i
förhållande till
ugnens botten
Förupp-
värmningstid
(minuter)
Termo-
statens
inställning
Tillagnin
gs-tid
(minuter)
1 Traditionell
a
Anka
Kalv- eller oxstek
Fläskstek
Mördegskakor
Pajer
1
1
1
-
1
3
3
3
3
3
15
15
15
15
15
200
200
200
180
180
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
2 Bakverk
u
Pajer
Fruktpaj
Plumcake
Sockerkaka
Fyllda crêpes (på 2 falsar)
Mindre bakverk (på 2 falsar)
Smördegskakor med ost
(på 2 falsar)
Petit choux (på 3 falsar)
Kakor (på 3 falsar)
Maränger (på 3 falsar)
0.5
1
0.7
0.5
1.2
0.6
0.4
0.7
0.7
0.5
3
2/3
3
3
2-4
2-4
2-4
1-3-5
1-3-5
1-3-5
15
15
15
15
15
15
15
15
15
15
180
180
180
160
200
190
210
180
180
90
20-30
40-45
40-50
25-30
30-35
20-25
15-20
20-25
20-25
180
Djupfryst
Pizza
Squash- och räkröra
Spenatpaj
Piroger
Lasagne
Bröd
Kycklingbitar
0.3
0.4
0.5
0.3
0.5
0.4
0.4
2
2
2
2
2
2
2
-
-
-
-
-
-
-
250
200
220
200
200
180
220
12
20
30-35
25
35
25-30
15-20
Färdiglagade rätter
Kycklingvingar
0.4
2
-
200
20-25
3 Snabb
tillagning
v
Färskt kött
Mördegskakor
Plumcake
Smördegskakor med ost
0.3
0.6
0.2
2
2
2
-
-
-
200
180
210
15-18
45
10-12
4 Samtidig
tillagning
b
Pizza (på 2 falsar)
Lasagne
Lamm
Grillad kyckling + potatis
Fisk
Plumcake
Petit choux (på 2 falsar)
Kakor (på 2 falsar)
Sockerkaka (på 1 fals)
Sockerkaka (på 2 falsar)
Pajer
1
1
1
1+1
1
1
0.5
0.5
0.5
1.0
1.5
2-4
3
2
2-4
2
2
2-4
2-4
2
2-4
3
15
10
10
15
10
10
10
10
10
10
15
230
180
180
200
180
170
190
180
170
170
200
15-20
30-35
40-45
60-70
30-35
40-50
20-25
10-15
15-20
20-25
25-30
5 Pizza
w
Pizza
Kalv- eller oxstek
Kyckling
0.5
1
1
3
2
2/3
15
10
10
220
220
180
15-20
25-30
60-70
6 Grill
d
Sjötunga och bläckfisk
Fiskspett
Torskfilé
Grillade grönsaker
Kalvkotletter
Kotletter
Hamburgare
Makrill
Rostat bröd
1
1
1
1
1
1
1
1
n.° 4
4
4
4
¾
4
4
4
4
4
-
-
-
-
-
-
-
-
-
5
5
5
5
5
5
5
5
5
8-10
6-8
10
10-15
15-20
15-20
7-10
15-20
2-3
7 Gratinera
e
Grillad kyckling
Bläckfisk
1.5
1.5
3
3
10
10
200
200
55-60
30-35
OBS: Tillagningstiderna är ungefärliga och kan modifieras beroende på personlig smak. Vid tillagning med funktionen grill eller
g
ratinera ska u
g
ns
p
annan alltid
p
laceras
p
å den 1:a falsen nedanifrån.
10
SE
INSTALLATIONSANVISNINGAR
fig. 10
Följande anvisningar är avsedda för den behöriga installatören
för att utföra momenten för installation, reglering och tekniskt
underhåll på ett korrekt sätt och i enlighet med gällande normer
Viktigt! Alla typer av reglerings- och underhållsingrepp
o.s.v. ska utföras med utrustningen elektriskt frånkopplad.
Om det är nödvändigt att utrustningen är ansluten ska max.
säkerhetsförebyggande åtgärder tillämpas.
Spisen har följande tekniska egenskaper:
Klass: 1
Spisen maximimått indikeras i figuren på sidan 2. För att
utrustning som monteras i köksmöbler ska fungera på ett
korrekt sätt ska minimiavstånden som indikeras i fig. 10
respekteras. Dessutom ska omgivande ytor och väggen baktill
vara lämpliga för att tåla temperaturer på upp till 65 °C. Nedtill
på spisen finns det 4 justerbara fötter med vilka det går att
nivellera spisen om det är nödvändigt. Det är mycket viktigt
att utrustningen placeras plant. Deformeringar beroende på
en felaktig placering kan inverka på utrustningens egenskaper
och prestanda.
ELANSLUTNING
DET ÄR OBLIGATORISKT ATT JORDANSLUTA
UTRUSTNINGEN.
Spishällen är förberedd för att fungera med växelström med
nätspänning och –frekvens som anges på märkskylten (sitter
under spishällen eller i slutet av bruksanvisningen). Försäkra
dig om att elnätets matningsspänning överensstämmer med
vad som anges på märkskylten. Utrustningen saknar elkabel
eftersom kabeln ska anpassas till den typ av elektrisk
anslutning som används (se följande anslutningsschema).
Använd en gummikabel av typ H05VV-F.
Öppna kopplingsplinten genom att följa anvisningarna i figuren
intill:
Gör så här för att ansluta nätkabeln:
• Lossa skruven för kabelhållaren V och skruvarna för
kontakterna (fig. 11).
• Fäst eltrådarna under skruvhuvudena enligt schemat nedan.
• Fäst nätkabeln i den särskilda kabelhållaren och stäng locket.
Anslutning av nätkabeln till elnätet
Montera en standardiserad stickkontakt på kabeln avsedd för
den effekt som är angiven på märkskylten. Om den ska
anslutas direkt till elnätet måste en flerpolsbrytare installeras
mellan utrustningen och elnätet som har en öppning på minst
3 mm mellan kontakterna och som är anpassad till effekten
och överensstämmer med gällande normer (jordkabeln får
inte avbrytas från brytaren). Elkabeln ska placeras så att
den inte i någon punkt överstiger rumstemperaturen med 50
°C. Innan du utför anslutningen ska du försäkra dig om att:
• begränsningsventilen och elsystemet i hemmet är
dimensionerat för utrustningens belastning (se märkskylt),
• elsystemet är försett med en effektiv jordanslutning enligt
gällande normer och lagar,
• stickkontakten eller flerpolsbrytaren är lättåtkomliga när
utrustningen väl har installerats.
fig. 11
*Tillämpning av sammanlagringsfaktor i enlighet med normen.
Elektrisk
anslutning
Matnings-
spänning
Säkring
Tvär-
snitt
230V -1 N ~ 50Hz 32* A 4 mm²
400V -2 N ~ 50Hz 32* A 4 mm²
400V -3 N ~ 50Hz 25 A 2.5 mm²
230V -2 ~ 50Hz 32* A 4 mm²
230V -3 ~ 50Hz 25 A 2.5 mm²
230V -2+2N ~
50Hz
25 A 2.5 mm²
2
1
1
2
3
4
5
V
11
SE
Den ELEKTRISKA ugnens användbara volym:
56 liter
Nätspänning och –frekvens:
230V/400V~ 50Hz 8650W
ENERGIMÄRKNING
EU-direktiv 2002/40 på de elektriska ugnarnas etikett
Norm EN 50304
Energiförbrukning fri konvektion:
Uppvärmningsfunktion: a Traditionell
Energiförbrukningsförklaring Klass
fri konvektion
Uppvärmningsfunktion: u Varmluft
TEKNISKA EGENSKAPER FÖR UGN
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Whirlpool CP 6V F8 EE Användarguide

Kategori
Ugnar
Typ
Användarguide