190
- Kylavdelning: Förvara tropiska frukter, burkar,
drycker, ägg, såser, pickles, smör, sylt, ost, mjölk,
mejerivaror, yoghurt. Du kan också förvara
pålägg, desserter, kött och fisk, ostkaka, färsk
pasta, gräddfil, pudding och mjukost.
Frukt- och grönsakslåda längst ned i
kylavdelningen: Förvara grönsaker och frukter
(utom tropiska frukter).
Kylavdelning: Förvara endast kött och fisk i den
kallaste lådan
- Frysavdelning:
Lämplig för infrysning av matvaror från
rumstemperatur och för förvaring av fryst
mat eftersom temperaturen fördelas jämnt
i hela avdelningen. Inköpt fryst mat har ett
utgångsdatum som anges på förpackningen.
Detta datum tar hänsyn till typen av mat som
förvaras och därför ska detta datum observeras.
Färska matvaror bör förvaras under följande
tidsperioder: 1-3 månader för ost, skaldjur, glass,
skinka/korv, mjölk, färska vätskor: 4 månader
för stekar eller kotletter (nötkött, lammkött,
griskött): 6 månader för smör eller margarin, fågel
(kyckling, kalkon): 8-12 månader för frukter (utom
citrus), grillat kött (nötkött, griskött, lammkött),
grönsaker. Utgångsdatumet som anges på
matförpackningar måste observeras. För att
undvika kontaminering av matvaror, observera
följande:
– Öppning av dörren under långa perioder kan
orsaka en signifikant ökning av temperaturen i
produktens avdelningar.
– Rengör regelbundet ytor som kan komma
i kontakt med matvaror och åtkomliga
dräneringssystem.
– Rengör vattentankar om de inte har använts på
48 timmar, spola vattensystemet som är anslutet
till en vattenförsörjning om vatten inte har
tappats på 5 dagar.
– Förvara rått kött och rå fisk i lämpliga behållare
i kylskåpet, så att varorna inte droppar på eller
kommer i kontakt med andra matvaror.
I Flexi Freeze bör förvaring ske enligt följande:
+10 °C: förvara vin
+4 °C: förvara grönsaker och frukter (utom
tropiska frukter)
0 °C: förvara endast kött och fisk
Alla börvärden under noll: förvara frysta matvaror
som för frysavdelningen
– Tvåstjärniga avdelningar för fryst mat är
lämpliga för förvaring av förfryst mat, förvaring
eller tillverkning av glass och iskuber.
– Frys inte in färska matvaror i en-, två- eller
trestjärniga avdelningar.
– Om kylskåpet ska lämnas tom under en lång
period: stäng av, avfrosta, rengör, torka och
lämna dörren öppen för att undvika att mögel
bildas inuti produkten.
INSTALLATION
Produkten måste hanteras och installeras av
två eller fler personer - risk för personskador.
Använd skyddshandskar under uppackning och
installation- risk för skärskador.
Installation, inklusive vattenförsörjning
(i förekommande fall) och elektriska anslutningar
samt reparationer måste utföras av en kvalificerad
tekniker. Reparera inte och byt inte ut någon del
av produkten såvida inte detta uttryckligen anges
i användarhandboken. Håll barn på ett säkert
avstånd från installationsplatsen.
När produkten har packats upp, kontrollera
att den inte har skadats under transporten. I
händelse av problem, kontakta återförsäljaren
eller närmaste Kundtjänst. Efter installation
måste förpackningsmaterialet (plast, frigolitdelar,
etc.) förvaras utom räckhåll för barn - risk för
kvävning. Produkten måste kopplas loss från
elnätet före alla installationsmoment - risk för
elektriska stötar. Under installation, se noga till
att produkten inte skadar nätkabeln - risk för
brand eller elektriska stötar. Aktivera produkten
endast när installationen har slutförts.
Var försiktig så att golvet (t.ex. parkett) inte
skadas när produkten flyttas. Installera produkten
på ett golv eller stöd som är starkt nog att bära
produktens vikt, och på en plats som är lämplig
för produktens storlek och användning. Se till att
produkten inte står nära en värmekälla och att
de fyra fötterna är stabila och har kontakt med
golvet. Justera dem efter behov och kontrollera
att produkten är i våg med ett vattenpass. Vänta
minst två timmar innan du sätter på produkten,
detta för att säkerställa att köldmedelskretsen är
fullt effektiv.
VARNING: När produkten ställs på plats, se till
att nätkabeln inte fastnar eller skadas.
VARNING: För att undvika säkerhetsrisker
på grund av instabilitet måste placering eller
fixering av produkten utföras enligt tillverkarens
instruktioner. Det är förbjudet att placera
produkten på ett sådant sätt att metallslangen
till en gasugn, metallgasrör eller vattenrör, eller
elektriska ledningar, har kontakt med kylskåpets
bakre vägg (kondensorspole).
För att säkerställa adekvat ventilation,
lämna ett fritt utrymme på båda sidor och över
produkten. Avståndet mellan produktens baksida
och väggen bakom produkten bör vara minst
50 mm för att undvika kontakt med heta ytor. En
minskning av detta utrymme ökar produktens
energiförbrukning.
Om det är nödvändigt att byta dörrarna,
kontakta Technical Assistance Center.
En ”Godkänd” backventil eller någon
annat, inte mindre effektivt, backflödesskydd
för åtminstone vätskekategori 2 ska
installeras vid anslutningspunkterna mellan
vattenförsörjningen och produkten.”